Deneyimli çalışana 7 bin lira ek kazanç!

Mevcut işinize devam ederken ya da emekliyseniz ayda binlerce lira kazanmak elinizde. Üstelik bunu, kısa süreli bir eğitim ve deneyimlerinizi devletle paylaşarak yapabilirsiniz.

Haberler 11.03.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede herkese ek gelir kazandracak bir i var ki; bu ii yapmak için kiinin kendi mesleini brakmas da gerekmiyor. Uzmanlk gerektiren bir i ama herhangi bir ite bir süre çalan o konuda zaten uzmanlayor. Üstelik bu iin kazanc da çok iyi. Bilirkiilikten bahsediyoruz. Mahkemelerin i ve çalma yaam davalar bata olmak üzere hemen hemen her davada bavurduu uzmanlk ii bu.

MDDEN KURSA GT

Ancak bunun için Adalet Bakanlna bavurmak gerekiyor. Bavurularn zaman her yl deiiyor. Daha önce Ekim ay olarak belirlenen bavuru tarihi 2017de Kasm olarak belirlendi. Bu ylki bavuru süresi henüz belli deil. Bavuru için 25 yan geçmek ilk kriterler arasnda. çalan ya da emekli de olabilirsiniz. Bu i özellikle emekliler için biçilmi kaftan gibi.

2 MLYON DAVA

Bir bilirkiiye ylda 300 dosya verilebiliyor. Dosya bana ödenen ücret ise en düük 300 lira. Yani kaba bir hesapla ylda 300 dosyaya baksanz kazanacanz para 90 bin lira. Bunu aya böldüünüz zaman 7 bin 500 lira aylk gelir demek. Vergiler çknca ele geçen para ise 7 bin lira. mahkemelerinde tam 2 milyon dava var. Ceza mahkemelerindeki dava says daha fazla.

ESNAF DA BAVURABLR

Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), esnafn bilirkiilik mekanizmasnda görev almas için eitimler düzenliyor. Kasm 2017den bu yana 168 kiiye bilirkiilik temel eitimi verdiklerini belirten TESK Bakan Bendevi Palandöken, Tekilatmz mensubu bakkal, marangoz, motor ustas, oför, inaat ustas, küçük imalatç ve matbaac esnaf eitimlere katlarak bilirkiilik sertifikas ald dedi.

5 YIL DENEYM ART

Doktor, mühendis, inaat içisi, elektrik teknisyeniyseniz veya esnafsanz bilirkii olabilirsiniz. Tek art yaptnz meslekte en az 5 yllk deneyime (kdeme) sahip olmak. Alannz ilgilendiren bir davada hesaplama veya teknik bilgiye ihtiyaç duyulursa Adalet Bakanl, sizden görü talep ederek dosya bana ücret ödüyor.

Ana Sayfaya Git