Depremden etkilenen KOBİ'lere acil destek kredisi

Elazığ ve Malatya'da deprem felaketinden etkilenen KOBİ'ler ile işletmeler 100 bin liraya kadar "acil destek kredisi"nden yararlanabilecek.

Haberler 29.01.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla harekete geçen bakanln ilgili kuruluu KOSGEB, deprem bölgesine yönelik Acil Destek Kredisi Program balatt.

Programdan, deprem felaketinden etkilenen ve bu durumunu valilik, kaymakamlk gibi ilgili resmi makamlardan belgeleyen KOBler ile iletmeler faydalanabilecek.

letme bana salanacak kredinin üst limiti 100 bin lira olacak. Krediye ait faizin tamam KOSGEB tarafndan karlanacak. Kredi vadesinin ilk 12 ay ödemesiz, kalan 3er aylk eit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay olarak uygulanacak.

- KGF DE DEVREYE GRECEK

Teminat sknts çeken KOB ve iletmeler için Kredi Garanti Fonu (KGF) devreye girecek.

KOSGEB tarafndan uygulanan 2018 yl Makine Teçhizat Kredi Faiz Destei Program ve KOB Finansman Destek Programndan yararlanm ve halen kredi geri ödemeleri devam eden Malatya ve Elazdaki KOB ve iletmelerin ödemeleri Ocak 2021e kadar ertelenecek.

Uygulanmakta olan, KOB Finansman Destek Programndan 2020de yararlanacak Malatya ve Elazdaki KOB ve iletmelerin kredi geri ödemeleri 1 Ocak 2021de balayacak.

KOB ve iletmelerin 30 Haziran 2020ye kadar vadesi dolacak geri ödemeli destekler kapsamndaki borçlaryla bu tarihten sonrasna rastlayan taksitlerinin vade tarihleri, vade says deimemek üzere herhangi bir yasal faiz alnmakszn yeniden belirlenecek. Bu durumdaki KOBler borçlarn 1 Ocak 2021den balamak üzere 3 ayda bir ödeyecek.

- CUMHURBAKANI ERDOAN DUYURMUTU

Afrika ziyareti kapsamnda Cezayirden Gambiyaya geçerken uçakta gazetecilerin sorularn yantlayan Cumhurbakan Erdoan, depremden zarar gören Elaz ve Malatyadaki iletmeler için devreye alnan program, Depremden zarar gören KOBlerimiz anlamal bankalardan iletme bana 100 bin liraya kadar 1 yl ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi kullanabilecekler. Bankalara KOSGEB borcu olan KOBlerin bu ylki ödemelerini de 1 Ocak 2021e erteliyoruz. sözleriyle açklamt.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank da Twitter hesabndan Cumhurbakan Erdoann açklamasn paylaarak, Depremin yaralarn sarmaya devam ediyoruz. Devlet, milletinin yannda. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git