Dereler ıslah edilecek

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediyesinin derelerin ıslah ve taşkın kontrolü ile ilgili hazırladığı 33 milyon liralık projesi DSİ tarafından kabul edilerek 2017 yatırım programına dahil dildi.

Haberler 15.01.2017 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakrn Hani lçe Belediyesinin slah ve takn kontrolü ile ilgi hazrlad 33 milyon liralk yatrm projesi Devlet Su leri (DS) tarafndan kabul edilerek 2017 yatrm programna alnd.

Hani Belediyesinden yaplan açklamada, vatandalar belediye hizmetleri ile buluturmak için balatlan çalmalarn sürdüü, ilçede bu kapsamda temizlikten asfalta, parktan alt yapya kadar pek çok alanda çalma yürütüldüü bildirildi.

DERELER SLAH EDLECEK

Hani Belediyesi ve Kaymakamlk ibirliiyle hazrlanan proje kapsamnda, DS Bölge Müdürlüü teknik personellerince yaplan etütler sonucunda ilçe merkezi, Anl, Süslü, Abaclar, Kuyular ve Gürbüz Mahalleleri içinden geçen derelerin slah ve takn kontrolü çalmalarna yönelik projenin hazrlanarak DSye sunulduu belirtilen açklamada, raporun DS Genel Müdürlüünce onayland aktarld.

lçe merkezi, Anl, Süslü, Abaclar, Kuyular ve Gürbüz Mahalleleri Takn Kontrolü Projesinin 2017 yl yatrm programna alnd bildirilen açklamada, proje kapsamnda 20 kilometre civarndaki dere güzergahlarnda takn kontrol ve dere slah çalmas yaplaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git