Derik zeytinyağı marka oluyor!

Derik zeytinyağı dünya markaları arasında yer aldı

Haberler 29.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde, makamnda teröristler tarafndan tuzaklanan bomba ile ehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün bir hayali daha gerçek oldu. Derik zeytinya, Derik Kaymakaml himayesinde Londrada düzenlenen yarmaya katlarak medium kategorisinde altn madalya ile ödüllendirildi.

Makamnda teröristler tarafndan ehit edilen Derik Kaymakam ehit Muhammet Fatih Safitürkün, Derik zeytinini dünya markas yapma hayali gerçek oldu. Derikte zeytin bahçeleri, zeytinya fabrikas kurulmasnn ardndan Londrada 11-13 Nisan tarihlerinde London Olive Oil yarmasna Derik Kaymakaml olarak Derik Zeytuni ile katlarak medium kategorisinde altn madalya almaya hak kazand. Londrada yaplan Uluslararas Zeytinya Kalite Yarmasnda dünyann zeytin yetien birçok ülkesinden 430 marka yart. Yarmaya 21 marka ile katlan Türkiyenin 18 markas ödül ald.

DÜNYA MARKASI OLUYOR

Derik Zeytuni markal zeytinya, Derik Kaymakamlnn himayesinde katldklar yarmada medium kategorisinde altn madalya almaya hak kazand. Derik Kaymakam Hakan Kafkas, ehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün hayallerini gerçekletirdiklerini ve Derik zeytininden üretilen zeytinyann dünya markas olmaya hak kazand için mutlu olduklarn söyledi. Kaymakam Kafkas, Yarmada ödül alan firmalar dünyann birçok yerinde düzenlenecek fuar ve lansman programlarnda tantlacaktr dedi.

Mays ay içerisinde Londrada bir gala gecesinin düzenlenecei ve ödüllerin burada sahiplerine verilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git