Destek limiti 10 bin lira!

Söz konusu destek hem Helal Akreditasyon Kurumundan akredite olmak isteyen kuruluşların hem de bu kuruma akredite olmuş uygunluk değerlendirme kuruluşlarından belge almak isteyen firmaların ödedikleri müracaat, dosya inceleme, tetkik, denetim, test ve belge ücretlerini kapsıyor.

Haberler 12.05.2022 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB), Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafndan akredite edilen kurululardan alnacak belgeler için verdii belgelendirme desteinin üst limitini 10 bin liraya çkard.

Helal belgelendirme alannda akreditasyon mekanizmasna dayal güvenilir bir kalite altyapsnn kurulmasna yönelik yürütülen çalmalar neticesinde, HAK ve HAK tarafndan akredite edilmi kurululardan alnacak belgeler, daha önce KOSGEB letme Gelitirme Destek Program Belgelendirme Destei kapsamna alnmt.

DESTEK 10 BN LRAYA çIKTI

Söz konusu destek kapsamnda KOSGEB tarafndan belirlenen üst limit dahilinde yüzde 70 orannda destek imkan salanmt.

KOSGEB tarafndan yaplan güncellemeyle slam birlii Tekilat (OIC)/slam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Helal Standartlar kapsamnda HAKtan ve HAK tarafndan akredite edilmi kurululardan alnacak belgeler için destek üst limiti 2 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Söz konusu destek, hem HAKtan akredite olmak isteyen uygunluk deerlendirme kurulularnn hem de HAKtan akredite olmu uygunluk deerlendirme kurulularndan belge almak isteyen firmalarn ödedikleri müracaat ile dosya inceleme, tetkik, denetim, test ve belge ücretlerini kapsyor.

Destekle ilgili detayl bilgiye KOSGEBin internet sayfas (https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destek-programi) üzerinden eriim salanabiliyor.

Ana Sayfaya Git