Desteklenecek esnaf belirlendi

Ticaret Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerden etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik hibe ve kira desteğinin verileceği kesimleri belirledi.

Haberler 25.12.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kovid-19 salgnndan olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kii tacirlere yönelik destek paketi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 14 Aralk 2020de yaplan kabine toplantsnn ardndan açklanrken, konuya ilikin Cumhurbakan Karar da Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymland.

Karar gereince, salgndan etkilenen kesime aylk 1000 lira olmak üzere toplamda 3 bin lira dorudan gelir destei ile üç ay boyunca büyükehirlerde aylk 750 lira, dier illerde aylk 500 lira kira destei verilecek.

Ticaret Bakanlnn, dün Resmi Gazetede yaymlanan tebliiyle söz konusu hibe desteklerinin verilmesine ilikin usul ve esaslar belirlendi. e-Devlet üzerinden yaplabilecek destek bavurularna, ocak aynn ilk haftas itibaryla balanmas öngörülüyor.

BAKANLIK LSTEY STESNDEN YAYIMLADI

Ticari kazançlar basit usulde vergilendirilenler ile vergiden muaf esnafn yannda esas faaliyetleri dolaysyla hibe desteinden yararlanabilecek esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kii tacirlerin ekonomik faaliyet tanmlar liste halinde Ticaret Bakanlnn internet sitesinde yaymland.

Söz konusu listede 133 faaliyet tanm belirlendi.

Buna göre, kantinciler, kuaförler, berberler, güzellik salonlar iletenler, kara yolu ile personel ve örenci tamacl yapanlar, çay oca, kraathane, kahvehane, kafe iletenler, krtasiye perakende ve toptan ticaret iletmeleri, taksi, minibüs, dolmu, halk otobüsü ile yolcu tamacl yapanlar ile pazarclar desteklerden faydalanacak.

Öte yandan, pastane, cierci, kokoreççi, kebapç, dönerci, lahmacuncu, pideci, mantc, gözlemeci, pizzac, börekçi ve simitçiler ile oturacak yeri olan fast food sat yerleri de listede yer ald.

Bununla birlikte, çiçekçi, otel ve konaklama tesisleri, kamp alanlar, bilardo ve oyun salonlar, elence parklar, sinema, tiyatro dekor ve malzeme kiralama iletmeleri, ayakkab tamircisi, fotorafç, reklamc, kre, çocuk kulüpleri, sürücü kurslar, eitim kurslar, spor tesisleri, di laboratuvarlar, havai fiekçiler gibi birçok esnaf faaliyet kolu destek alacaklar listesinde yer buldu.

Destek verilecek dier esnaf faaliyet kollarna https://ticaret.gov.tr/duyurular/koronavirus-salgini-nedeniyle-esnaf-ve-sanatkarlar-ile-gercek-kisi-tacirlere-veri linkinden ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git