Destekler artırılsın!

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Çiftçiye ve tarıma verilen destekler artırılmalı"

Haberler 16.10.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, çiftçiye ve tarma verilen desteklerin artrlmas gerektiini ifade etti.

Palandöken yapt yazl açklamada, gdaya kesintisiz ulamn öneminin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla daha çok anlaldn belirtti.

Salgn sürecinde en çok gda alverii yapldna dikkati çeken Palandöken, gdaya ulamn kilit noktasnn da çiftçiler olduunu bildirdi.

DESTEKLER ARTIRILMALI

Palandöken, çiftçilerin artlarnn dünya standartlarnda olmas gerektiine iaret ederek, Tarmda sigortallk orannn yüzde 20lerde kalmas çiftçimiz için kötü bir oran. çiftçiye ve tarma verilen destekler artrlmal. Topraa verilen emek asla boa çkmaz. ifadelerini kulland.

Tarmsal üretimde kadnlarn da önemli paya sahip olduunu belirten Palandöken, unlar kaydetti:

15 Ekim Dünya Kadn çiftçiler Günü ve 16 Ekim Dünya Gda Günü, pe pee bu iki önemli gün, farkndaln artt, tarma ve ilgili ilerde emek sarf eden kadnlara yönelik daha salam admlarn atld günler olmal. hracat yaptmz ülke saysn artrmal, üreticimize mazot, teçhizat, üretim ve ihracat yapma eitimi gibi konularda daha fazla destek verilmeli. Devlet elinin çiftçiye ve tarma uzatlmas, bu noktada olmazsa olmazdr.

Ana Sayfaya Git