Devlet desteğiyle çiftlik kurdu!

Muş'un Bulanık ilçesinde girişimci Traş, devletten aldığı 2 milyon lira destekle kurduğu süt üretim tesisinde ayda 20 ton süt üretmeyi hedefliyor.

Haberler 02.03.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TKDK Mu l Koordinatörü Uygur Bölgenin huzura kavumasyla geleneksel çiftçilik yapan vatandalarmz, verdiimiz hibeyle Avrupa standartlarna uygun çiftlik kurdular. çiftçilerimiz bölgede modern tarm yapamaya balad

MU - Muun Bulank ilçesinde Murat Tra, Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumundan (TKDK) ald hibeyle kurduu süt üretim tesisinde ayda 20 ton süt üretmeyi amaçlyor.

Daha önce yapt sebze ve meyve komisyonculuk iinde maddi sknt yaayan Tra, bölgenin huzura kavumasyla geçen sene hazrlad süt üretim tesisi projesini TKDKye sundu.

Projesi kabul edilen ve 2 milyon lira hibe alan Tra, Güllüova Mahallesindeki 10 dekarlk alanda Avrupa Birlii standartlarna uygun süt üretim tesisi kurdu. 120 hayvann bulunduu tesiste, anaç ahr, genç hayvan barna, doumhane, revir, süt sam ünitesi, yem deposu ve idari bina yer alyor.

- Yaptmz i hayaldi, gerçek oldu

Tra, çiftlii kurarken TKDKden çok büyük destek gördüünü anlatt.

Aylk 20 ton süt üretmeyi amaçladn dile getiren Tra, öyle konutu:

Böyle büyük bir iletme açp peinde koturmak bizim için hayaldi. letmemizi kurduumuz an itibaryla hayvanlarmz aldk. Sütlerimizi bölgedeki süt ileme tesislerine satacaz. Projemizin bedeli 3 milyon lirayd. 2 milyon lira hibe destei aldk. Devletin destei olmam olsayd böyle bir iletme ne yapabilirdik ne de hayal edebilirdik. Yaptmz i hayaldi, gerçek oldu.

letmeyi 3 kardeiyle birlikte çaltrdklarn anlatan Tra, Dardan eleman tutmadk. Hayvanlarmz bu bölgenin hayvanlar olduu için rk daha salamdr ve hastala daha dayankldr. Dana ölümleri yoktur. Bölgenin hayvan daha dirençlidir. Kendi bölgemizin hayvann tercih ettik dedi.

TKDK Mu l Koordinatörü Beytullah Uygur da çiftçilere yönelik desteklerinin devam ettiini dile getirdi.

çiftçilerin bölgede modern tarm yapmaya baladn kaydeden Uygur, Bölgenin huzuru kavumasyla geleneksel çiftçilik yapan vatandalarmza verdiimiz hibeyle Avrupa standartlarna uygun çiftlik kurdular. Modern tarm yapmak isteyen çiftçilerimizi kuruma bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git