Devlet desteği ile kendi işinin patronu oldu

Elazığ’da 11 yıl önce devlet desteği alarak ev yemekleri yapmaya başlayan kadın girişimci, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine kına, düğün, sünnet, konser, doğum günü ve açılış organizasyonları üzerine bir işletme açtı. Aile ekonomisine büyük katkı sağlayan girişimci, şimdilerde ise 20 kişiye istihdam sağlıyor.

Haberler 23.08.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yaayan 1 çocuk annesi Vildan Özçelik (33), 11 yl önce mikro krediden destek ald. lk etapta ev yemekleri yapan, sonrasnda ise lokanta açp ileten Özçelik, bir arkadann tavsiyesi üzerine kna, düün, sünnet, konser, doum günü ve açl üzerine organizasyon dükkan açt. Elazn en eski organizatörlerinden bir olan Özçelik, youn bir tempoda çalmaya balad. Ev ekonomisine ciddi anlamda katk salayan ve ayn zamanda yaklak 20 kiiye istihdam alan oluturan Özçelik, verilen destekle birçok kadnn istedikleri noktaya gelebileceini kaydetti.

Mikro kredi desteiyle çalma hayatna balama serüvenini anlatan kadn giriimci Vildan Özçelik 2010 ylnda önce evde ev yemekleri yaparak baladk. Daha sonrasnda lokantamz açtk. Lokantay 5-6 yl ilettikten sonra bu ile tantm. Ev yemekleri yapmaya baladm zaman mikro krediden destek almtm. uanda büyük bir i yerinin sahibiyim. Aracm aldm, olumu büyüttüm. Yanmda yaklak 20 kii çalyor. Kna, düün, sünnet, açl, konser ve doum gibi organizasyonlar yapyoruz dedi.

Bir eyi yapmak istedikten sonra gerisi geliyor

Kendi iini kurmak isteyen kadnlara önerilerde bulunan Özçelik, Sadece yeter ki baarmak istesinler. Ben hep buna inanrm. Bir eyi yapmak istedikten sonra gerisi geliyor. Yeter ki yapmak istesinler. Mikro kredinin desteiyle büyüdük, birazck kendi sermayemiz de vard. lk önce 750 TL ile baladk. Daha sonra bu kat be kat artt. Elazda birçok organizasyonun yemeklerini yapyorduk. Kürsü ba eklinde enlikler düzenliyorduk. Bir arkadamzn vesilesiyle bu ie baladm. Bu kadar büyüyeceini tahmin etmemitim. Daha sonrasnda ufak ufak balayalm derken, dükkan sahibi olduumu fark ettim. Dükkanmz büyüttük ve malzememizi çoalttk. u anda da belli bir seviyeye geldik. Yeter ki bir insan gerçekten baarmak istesin, inandktan sonra her eyi baarabiliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git