Devlet desteğiyle yetiştiriyor

Şırnaklı genç, devlet desteğiyle atıl arazide 6 çeşit sebze ve meyve yetiştiriyor

Haberler 15.06.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak dil ilçesinde 25 yandaki Emine Akman, devletin fide destei ile 11 dekarlk atl arazide 6 çeit meyve ve sebze üretiyor.

dilin Srtköy beldesinde hayvanclkla geçimini salayan ailesine, tarmsal üretim yaparak destek olmak isteyen Akman, destek için Tarm ve Orman l Müdürlüüne bavurdu.

11 dekar atl arazisinde üretime balamak istediini belirten Akmana domates, biber, salatalk, kabak, patlcan ve karpuz üretmesi için 3 bin 384 fide destei saland.

Bu fideleri toprakla buluturan Akman, annesi ve kardeleri ile üretime balad.

BU ÜRETM KUAKTAN KUAA AKTARMAK STYORUZ

Akman, atl araziyi destekle tarma kazandrdn söyledi.

Bu üretimle aile bütçesine katk salayacan ifade eden Akman, bu süreçte l ve lçe Tarm ve Orman Müdürlüklerinin büyük desteini gördüünü belirtti.

Kendisine fidenin yan sra ilaç ve teknik destein de salandn anlatan Akman, Hep birlikte inallah bu üretimi kuaktan kuaa aktarmak istiyoruz. mkan olan kadnlarmza tarm yapmalarn öneriyorum. dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Tarm ve Orman l Müdürü Selman Demirel de üretimde kendi kendine yetebilen bir kent olmak için çalma yürüttüklerini ifade ederek, bu kapsamda tarmsal üretim yapmak isteyen giriimcileri de desteklediklerini aktard.

Genç giriimci Akmana da fide, ilaç ve teknik destek saladklarn dile getiren Demirel, meyve ve sebzeciliin çiftçiler öncülüünde bölgede yaplabilir olduunu göstermek istediklerini kaydetti.

Demirel, çiftçilerimizi tarm yapmalar için tevik edip, desteklerimizi daha çok salayp tarm alanlarn geniletmeyi amaçlyoruz. Topran veriminde herhangi bir sknt yaamyoruz. Ürün desenimiz çok fazla. çiftçilerimiz yeter ki üretsin biz her zaman yanlarndayz. Amacmz ekilmeyen bir kar topran kalmamas. Bu dorultuda çalmalarmz yürütüyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git