Devlet destekli yatırım heyecanı ön kayıtlara yansıdı

Devlet desteğiyle yatırımı öngören "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" kapsamında Şırnak'ta 29, Siirt'te 52, Mardin'de de 121 ön kayıt başvurusu yapıldı.

Haberler 18.02.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK - Devlet desteiyle yatrm öngören Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Program, Yatrm ve Destek Hamlesi kapsamnda rnakta 29, Siirtte 52, Mardinde de 121 ön kayt bavurusu yapld.

Babakan Binali Yldrmn açklad 2016-2020 döneminde 62 milyar liralk kamu yatrm yaplmasn öngören, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Program, Yatrm ve Destek Hamlesi ile PKKya yönelik operasyonlarla teröristlerden temizlenen il ve ilçelerde yatrmn artrlmas, isizlik sorunun çözülmesi hedefleniyor.

Devlet desteiyle yatrm öngören program kapsamnda 24 Ocakta balayan ön kayt bavurular sürüyor.

27 ubata kadar devam edecek bavurular için rnakta 29, Siirtte 52, Mardinde de 121 ön kayt yapld.

Bölge genelinde olduu gibi rnakta da özlemle beklenen yatrmlarn hayata geçirilmesi umut edilirken, kentteki i adamlar da kendi yatrmlarnn yan sra gelecek yatrmclara ev sahiplii yapmaya hazrlanyor.

Yatrmlar kendimiz balatacaz

rnakl i adam Yusuf Som, AA muhabirine yapt açklamada, Cazibe Merkezi Programndan çok umutlu olduklarn söyledi.

Bölge için sunulan tevik projesinin hayrl neticeler douracana inandn dile getiren Som, i adamlarna düenin de bu frsat kullanp, bölgeyi kalkndrmak olduunu dile getirdi.

Yatrmclarmzn artk darda deil, kendi memleketinde yatrm yapma zaman gelmitir. Bu konuda elimizi tan altna koymamz lazm. Yatrmlar kendimiz balatacaz. nallah yatrmc dostlarmza da ev sahiplii yapma imkanmz olur. diyen Som, bir fabrika kurmak için çalmalarnn sürdüünü, 70 kiiye istihdam salamay hedeflediklerini bildirdi.

Som, rnaktaki dier yatrmclarla da el ele vererek memleketleri için bir eyler yapmaya çalacaklarn ifade etti.

adam Habip Aktan, makine ekipmanndan, iletme sermayesine kadar tevik programnn birçok frsat barndrdn belirterek, bu programn bölgenin canlanmas adna büyük frsat olduunu aktard.

Hükümetin bölgeye tarihi bir frsat sunduunu ifade eden Aktan, bu program kapsamnda gerçekletirilecek yatrmlarn hayrlar getirmesini diledi.

Bölgede salanan huzurla vatandalarn ciddi bir nefes ald

Müstakil Sanayici ve Adamlar Dernei (MÜSAD) rnak ubesi Bakan Cihan Birlik de yöre insannn yllarca terörün basks ve saldrlaryla ekonomik skntlar yaadn söyledi.

Terör örgütünün bölgede yaplan yatrmlar sürekli baltaladn anlatan Birlik, Yol yaplr, bomba döeyip yaplmasna izin vermezler, fabrika yaplr, izin vermezler yani her türlü bask ve tehditle i adamlarnn bölgede i yapmasn engelleyen bir zihniyet ve örgüt vard. Yatrmclarmzn çou bu terör olaylar nedeniyle batda yatrm yapyorlard. eklinde konutu.

Bölgede salanan huzurla vatandalarn ciddi bir nefes aldna dikkati çeken Birlik, operasyonlarla bölgenin temizlendiini kaydetti.

Terör örgütü PKKnn bölgede esamesi okunmuyor. Bölgede terör örgütü PKK nefes alma hürriyetini kaybetmitir. Bu saatten sonra teviklerin daha iyi deerlendirilmesi, i adamlarnn bu bölgeye yatrm yapp, fabrika kurmas için elimizden geleni yapacaz. diyen Birlik, rnak, Mardin ve Siirtteki yatrmclarn 3 ülkeye yaknl nedeniyle ciddi yatrm potansiyeline sahip olduunu, i adamlarnn gönül rahatlyla devletin salad frsat deerlendirilmesi gerektiini vurgulad.

Yatrmclardan isteimiz bu ön kaytlarn resmi kaytlara dönümesi

Dicle Kalknma Ajans (DKA) Genel Sekreteri Ylmaz Altnda da rnakta yaplan ön kaytlarda büyük bir yatrmc itah gözlemlediklerini bildirdi.

Altnda, bölgeye sunulan yüzyln frsatn i adamlarnn deerlendirmesi gerektiine iaret ederek, 10 yl sürecek projenin bölgede isizlii ortadan kaldrmay ve istihdam artrmay hedeflediini söyledi.

12 il dolaarak bine yakn i adamyla bir araya geldiklerini anlatan Altnda, unlar kaydetti:

Burada yatrm için 30 kiinin istihdam edilme art var. Dier art da yatrmcnn yüzde 30 katlm pay. Tabi ki burada Organize Sanayi Bölgesi tercih ediliyor. Nedeni de altyaps hazr. Buray istemezseniz Hazine arazisi oray da istemezseniz kendi arazinizde yapabilirsiniz. Devletin buradaki amac fabrika açmak deil, yatrmcnn önünü açmak, yani ona balk tutmay öretmektir.

Bu, bölgeye tannan en büyük pozitif ayrmclk paketidir. rnakta 29, Siirtte 52, Mardinde 121 ön kayt bavurusu var. Son bavuru tarihi 27 ubata kadar bu say katlanacaktr. Yatrmclardan isteimiz bu ön kaytlarn resmi kaytlara dönümesidir. çünkü kaytlarn bitmesine 10 gün gibi ksa bir süre var.

Ana Sayfaya Git