Devlet enerji nakil hatları!

DİSKİ olumsuz hava koşullarında devrilen enerji nakil hatlarını onardı.

Haberler 17.05.2022 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, saanak yamur ve frtna nedeniyle devrilen enerji nakil hatlarn su kesintisi yaanmadan onard.

DSK Genel Müdürlüüne ait Yeniehir ilçesi Dökmeta Mahallesi, snrlarnda yer alan enerji nakil hatlarnda, saanak yamur ve olumsuz hava koullar sebebiyle gece saatlerinde arza meydana geldi.

ARIZALI HATLARI ONARIYOR

Annda harekete geçen DSK ekipleri, Dicle Barajndan kent merkezine, içme ve kullanma suyunu ileten enerji nakil hatlarnda çalma balatt. Ekiplerin 12 saat kesintisiz ekilde devam eden youn çalmas sonucu arza kentte içme ve kullanma suyu kesintisi yaanmadan giderildi. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, enerji nakil hatlarnda oluan arzalar yerinde inceleyerek personelden bilgi ald. DSKnin, kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelere içme suyu temin etmek üzere 7/24 çalma yürüttüünü belirten Tuti, enerji nakil hatlarnda oluan arzay da ekiplerin annda müdahalesiyle çözdüklerini ifade etti. Tuti, DSK Genel Müdürlüünün yaanabilecek tüm olumsuz durumlara kar hazrlkl olduunu aktard.

EKBNE EEKKÜR ETT

Ekiplere özverili çalmalarndan dolay teekkür eden Tuti, Arza yaanan enerji nakil hatlarmz kent merkezine içme ve kullanma suyunu salyor. Enerjide yaanan aksaklk su kesintisinin yaanmasna neden oluyor. çalma arkadalarmn çabas sonucu içme suyu kesintisi yaanmadan arzay bugün sabah 08:45 itibariyle giderdik. Yeniden kentin depolarna içme suyu akn saladk. DSK Genel Müdürlüü olarak vatandalara temel ihtiyaç olan suyu 24 saat kesintisiz salamak için çalmalarmz büyük bir özveriyle sürdürüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git