Devlet, engelliyi de yaşlıyı da ihmal etmedi

Sanayi ve tarımsal projelere kaynak ayıran devlet, engellilere, gençlere ve yaşlılara yönelik projeleri desteklemeyi de unutmadı. Devlet bu yıl yaşlı, genç ve çocuklara yönelik çeşitli projeler için yaklaşık 131 milyon liralık kaynak ayırdı.

Haberler 20.01.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve tarm gibi alanlara yönelik projelere önemli ödenekler ayran devlet, sosyal yaam da ihmal etmedi. Bu kapsamda bu yl engelli, yal, genç ve çocuklara yönelik projeler için yaklak 131 milyon lira harcanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl GAP, DAP, KOP ve DOKAP programlar çerçevesinde 1991 ylnda yaplmaya balanan ve 2020da tamamlanmas planlanan çeitli il ve ilçelerdeki huzurevi, yal bakm ve rehabilitasyon merkezlerinin etüt, proje ve inaat ileri için 527 milyon 597 bin lira bütçe ayrd.

Yallara yönelik sosyal hizmetlere ilikin ulusal düzeyde politika ve stratejilerin belirlenmesi, uygulanmas ve çalmalarn deerlendirilmesi kapsamnda planlanan projelerin hayata geçirilebilmesi için bu yl 50 milyon lira harcanacak. Söz konusu projelerle, yallarn yaamlarn kaliteli ekilde sürdürebilecekleri sosyal desteklerin verilmesi için gerekli mekanizmalarn kurulmas, standardize edilmesi ve denetlenmesi hedefleniyor.

Bakanlk ayrca, ülke genelindeki çeitli il ve ilçelerde 2020de tamamlanmas planlanan Engelli Bakm ve Rehabilitasyon Merkezlerinin etüt, proje ve inaat ileri için de 227 milyon 550 bin lira bütçe ayrd. Engellilere yönelik projelerin hayata geçirilebilmesi için bu yl devletin kasasndan 23 milyon 500 bin lira çkacak.

Söz konusu projelerle, bedensel, zihinsel ve ruhsal engelleri nedeniyle hayatn olaan akna yeterince uyum salayamayan bireylerin, tespiti, incelenmesi, gerekli bakm ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandrlmalar amaçlanyor.

- 57 milyon liralk yatrm

Devlet, öte yandan örenci, çocuk ve gençlere ilikin proje ve programlar da büyük kaynak ayrd. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl ve Emniyet Genel Müdürlüünün hayata geçirmeyi planlad çalmalar için bu yl toplam yaklak 57 milyon lira ödenek tahsis edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, bu yl çocuk Evleri Siteleri ve çocuk Destek Merkezleri için 20 milyon liralk bütçe ayrd. çocuk Destek Merkezlerinde çocuklarn rehabilitasyonunun salanmas ve bireyin yaamn normal bir ekilde sürdürebilecek ekilde rehabilite olmas ve toplumla bütünlemesi amaçlanyor.

Emniyet Genel Müdürlüü, 2021 ylnda tamamlanmay amaçlad çocuk ve Gençlik Programlarnda (çOGEP) kullanlmak üzere 183 milyon 366 bin lira ayrd. Sosyal kalknma destekleri çerçevesindeki söz konusu program için bu yl 15 milyon lira harcanacak. çOGEP, çocuk ve gençlerin kiisel ve sosyal geliimlerinin salanmasn, toplumsal açdan korunmalarna ilikin tedbirlerin hayata geçirilmesini, sosyal ve eitim desteiyle topluma faydal bireyler olarak yetimelerine katkda bulunmay planlyor.

Gençlik ve Spor Bakanl da bu yl sosyal kalknma destekleri çerçevesindeki Gençlik Projelerini Destekleme Hibe Program için 22 milyon 718 bin liralk kaynak ayrd. Program ile gençlerin kiisel ve sosyal geliiminin desteklenmesini, potansiyellerini gerçekletirebilmelerine imkan salanmasn, sosyal hayatn her alanna etkin katlmnn artrlmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git