Devlet yatırımı istihdam yarattı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Diyarbakır'da 9 yıl önce kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde hibe destekle kurulan işletme sayısı 50'ye, çalışan sayısı da bine ulaştı.

Haberler 25.05.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca, Diyarbakrda 9 yl önce kurulan Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) hibe destekle faaliyete geçen 50 iletmede bin kii istihdam ediliyor.

Tarm ve hayvancln gelimesi için 9 yl önce bin 860 dönüm alan üzerinde kurulan Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde hibe desteiyle kurulan iletme says 50ye yükseldi.

Tarma dönük sanayinin öncü kurulularndan biri olarak görülen ve bölgedeki yetitiriciye umut olan OSBde iletme saysnn artmas bölge insanna da yeni i imkanlar yaratt.

Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kadri Oyur, devlet desteiyle kurulan iletmelerin hem bölgede isizliin azalmasn saladn hem de krmz et üretimiyle ülke ekonomisine katk verildiini söyledi.

OSBnin bütün alt ve üstyap yatrmlarnn devlet tarafndan yapldn belirten Oyur, Bölgemizde çalan 50 iletme var. 7 iletme ve kesimhanemiz inaat halinde. letmeler tamamland zaman bölge 20 bin büyükba hayvan kapasitesine sahip olacak. dedi.

Devletin son dönemlerde kentin hayvanclk üssü olarak ön plana çkmas için ciddi yatrmlar yaptn dile getiren Oyur, OSByi daha da büyüterek 40 bin büyükba hayvan kapasitesine ulamay amaçladklarn ifade etti. Oyur, 2023 ylna kadar da bölgenin kapasitesini 50 bin büyükba hayvan seviyesine ulatrmak istiyoruz. diye konutu.

- Türkiye için örnek tekil ediyor

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu Diyarbakr l Koordinatörü Hikmet Güne de ihtisas OSBde 80 besi iletmesinden 50sinin tamamlandn belirtti.

Güne, Krsal Kalknma Program kapsamnda kent genelinde tarm, hayvanclk, gda, balkçlk ve alternatif tarm konularnda faaliyet gösteren iletmelere, kooperatiflere, üretici birliklerine ve çiftçilere hibe programlar aracl finansman destei saladn anlatt.

Kurum tarafndan yürütülen program kapsamnda Diyarbakrda tarm ve hayvanclk alannda faaliyet gösteren iletmelere desteklerinin devam edeceini vurgulayan Güne, Kurum olarak Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde 50 iletmeye destek verdik. Bu iletmelerimiz çalyor. 50 iletmeye 85 milyon lira yatrm tutar karlnda 40 milyon lira hibe destei saladk. ifadelerini kulland.

Devlet desteiyle kentin bölgede bir hayvanclk üssü haline geldiini belirten Güne, öyle konutu:

Türkiyede baka illere de örnek tekil etti. Burada hayvanclk yaplyor. Bin kiiye de istihdam saland. Ayrca çok sayda kii hem direk hem de dolayl olarak bu iletmeler sayesinde i sahibi oluyor. Devletimiz bize bu imkanlar salad için teekkür ediyoruz.

- Bu destekler büyük nimet

letmeci Halit Tekay da 35 yldr bölgede hayvanclk yaptn, Tarma Dayal htisas Besi OSBde tesis kurduklarn söyledi.

Devletin salad imkanlardan yararlandn belirten Tekay, Tarma Dayal htisas Besi OSBde iletme sahiplerine destek verildi. Devletin destei bu ekilde devam ederse iletmeler de açlmaya devam eder. Devletin salad bu destek büyük bir nimettir. Onun için teekkür ediyoruz. dedi.

Abdullah çetinkaya da iletmesinde 150 büyükba hayvan bulunduunu ifade etti. çetinkaya, Bizim de ekonomiye katkmz oluyor. Krmz et açn kapatmak için elimizden geleni yapmak zorundayz. Hükümetimizin yanndayz. Kendileri de bize destek veriyorlar. Bölgede daha iyi eyler olacana inanyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git