Devlete sınavsız işçi alınacak

İş arayanlara müjde. Devlet, 15 ilde 15 bin 418 kişiye sınavsız, kurayla iş verecek. Süre sınırlı, ilgi çok yoğun. Aman fırsatı kaçırmayın!

Haberler 02.05.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çi ve iveren arasndaki en büyük arac kurum olan Türkiye Kurumu (kur) ise, isizliin youn olduu dönem veya yerlerde Toplum Yararna Program kapsamnda geçici içi istihdam ediyor. çiler ise snavsz olarak noter kurasyla belirleniyor.

PARK, BAHçE LER

Halihazrda program kapsamnda 15 ilde 15 bin 418 içi aranyor. Programn amac, özellikle i bulmakta zorluk çeken isizlere yln belli bir döneminde destek olmak. Bu yolla alnan içiler çevre temizlii, altyap yenileme, okul bakm onarm, park düzenleme, dere slah, restorasyon ve aaçlandrma alanlarnda çaltrlyor.

ASGAR ÜCRETLE

Programa katlmak için; kura kaytl isiz olmak, 18 yan tamamlam olmak, emekli, malul, dul ve yetim ayl almyor olmak ve açköretim hariç örenci olmamak gerekiyor. Uzun süre isiz kalan 35 ya üstü kiilere öncelik salanacak programda, çalma süresi 9 aya kadar sürüyor. çilere 1603 lira yani asgari ücret veriliyor. Ayrca vergi ve primleri devlet karlyor.

DKKAT! SON 4 GÜN

Programa bavurular kurun esube.iskur.gov.tr sitesinden veya kur ubelerinden yaplyor. u anada yaynda olan ilanlara bavurmak için son gün 4 Mays. Daha önce Toplum Yararna Programdan yararlanm ancak u an isiz olan biri tekrar bavuru yapabiliyor. Ancak daha önceki katlmn üzerinden en az 3 ay geçmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git