"Devletin çocukları" için istihdam teşviki

Devlet korumasında yetiştikten sonra kurum bakımından ayrılan gençleri özel sektörde istihdam eden işverenlere, 5 yıl süreyle sigorta prim teşviki verilecek

Haberler 12.07.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tevik, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamnda, kamuda istihdam için srada bekleyen, forma belgesi doldurulmu olmasna ramen kamu kurum ve kurulularnda memur olarak istihdam edilemeyen veya istihdam edilmelerinin ardndan çeitli nedenlerle iten ayrlan gençleri kapsayacak

çeitli nedenlerle öz ailesi tarafndan bakm salanamad için devlet korumas altnda yetien ve daha sonra kurum bakmndan ayrlan gençleri istihdam eden iverenlere, 5 yl süreyle sigorta prim teviki verilecek.

Kurum bakmndan ayrlan gençler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüü ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasnda yaplan ortak çalma sonucu yasal altyaps tamamlanan fakat sistemin biliim altyapsndaki hazrlklar nedeniyle balatlamayan istihdam teviki uygulamas resmen hayata geçiriliyor.

çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanl ile SGKnin koordinasyonunda yürütülmesi öngörülen tevik uygulamas, çeitli nedenlerle öz ailesi tarafndan bakm salanamayan, kurum bakmnda yetierek buradan ayrlan gençlerin istihdamnda yeni bir kap aralayacak.

Tevik, 2828 sayl Sosyal Hizmetler Kanununun istihdamla ilgili ek 1inci maddesinden yararlanmak için srada bekleyen, forma belgesi doldurulmu olmasna ramen kamu kurum ve kurulularnda memur olarak istihdam edilemeyen veya istihdam edilmelerinin ardndan çeitli nedenlerle iten ayrlan gençleri kapsayacak.

5 yl süreyle destek verilecek

Yaplan çalmaya göre, bu durumdaki gençlerin özel sektörde çalmalar halinde, isizlik sigortas primi, sigortal ve iveren hissesinin tamam, sigortalnn ie giri tarihinden itibaren 5 yl süreyle Hazine tarafndan karlanacak.

2828 sayl Kanun kapsamndaki tevik uygulamasnda gencin i yerine bavurmasnn ardndan iverenler, www.sgk.gov.tr adresi üzerinden kendisine ait ebildirge ifresiyle sorgulama yaparak 02828 Teviki kapsamnda hak sahibi olup olmadn görebilecek.

Öte yandan tevik için KUR kaydna ihtiyaç duyulmamakla birlikte gençlerin KUR kaytlarnn yaplmas durumunda genç, kadn ve engelli istihdamna yönelik dier teviklerden de yararlanabilmesi salanacak.

Sistem 77 ilde faaliyete geçti

çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüünce yaplan duyuruya göre, tevik bavurularnn alnaca sistem u an 77 ilde aktif olarak faaliyete geçti.

Test uygulamalarnn devam ettii Krehir, çankr, Amasya ve Bartnn da yakn bir zamanda uygulamaya dahil olmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git