Devletin sağladığı teşvikle Mardin'de 3 bin kişiye istihdam

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için hayata geçirilen teşvik uygulaması sayesinde Mardin'de devlet desteğiyle 47 milyon 450 bin lira yatırımla tekstil fabrikası kuracak Akar Tekstil, 3 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Haberler 09.06.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin tekstil sektöründeki öncü firmalarndan Akar Tekstil, Mardinde devlet desteiyle 3 bin kiinin istihdam edilecei tekstil fabrikas kuracak.

Devlet tarafndan çkarlan tevik uygulamasyla Diyarbakrn da içinde yer ald 6. bölge, yatrmda cazip hale gelirken, batda faaliyetini sürdüren bir çok firma tevikten yararlanmak için bölge illerine yöneldi.

Akar Tekstil de Dicle Kalknma Ajansnn destekleri ve salanan tevik olana ile 47 milyon 450 bin lira yatrmla Mardinin Savur ilçesinde tekstil fabrikas kurmak için çalmalara balad.

lk etapta 2 bin kiinin çalaca fabrikada ilerleyen süreçte istihdamn 3 bine çkarlmas hedefleniyor.

- 3 bin insann çalt hazr giyim tekstil fabrikas olacak

Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, yapt açklamada, hükümetin bölgeye teviklerinin yatrmclarn ilgisini çektiini söyledi.

Özellikle yabanc sermaye ve yabanc tecrübenin bölgeye gelmesinin rekabeti artracana iaret eden Altnda, göçün önlenmesi ve isizliin azalmasna da bu yatrmlarn önemli katk sunduunu ifade etti.

Dicle Kalknma Ajans olarak bölgeye salanan imkanlar yatrmclara anlattklarn, yatrmclarn da bölgenin cazibesine kapldn dile getiren Altnda, unlar kaydetti:

Tekstilde Türkiyenin önde gelen ve Türkiyede ilk 10a giren bir firmamza destek verdik. Akar Tekstil firmamz Mardine davet ettik. 6. bölge tevikinden faydalandrmak istedik. Hem burada yatrm yapsn hem göçün önlenmesinde ciddi bir katk salasn istedik. Hakikaten çarpan etkisi sayesinde çok büyük geni bir sahaya yaylacak. Savurda kurulacak yaklak 47 milyon liralk bir yatrm. lk etapta 500 ile balayp istihdam 2 bine sonrasnda 3 bine çkartacak. Hedef 3 bin. 3 bin insann çalt hazr giyim tekstil fabrikas olacak. Bu ve bunun gibi firmalar Mardine kazandrmaktan, bölgeye kazandrmaktan büyük bir mutluluk duyacaz ve en büyük görevimiz bu olacak.

- Yatrmc için büyük bir ans

Yatrmclarn hükümetin ve devletin bölgeye uygulad önemli teviklerden yararlanmasn arzu ettiklerini ifade eden Altnda, 6. bölge tevikinde arazinin tahsisi var, makinede indirim var, yurt dndan makine getirecekseniz KDV indirimi var, içilerde de içi iveren stopaj vergisinin büyük oranda destei var, enerji destei var. dedi.

Dolaysyla Mardinde, Siirtte, rnakta ve Batmanda yatrm yapmak, yatrmc için büyük bir ans. Hem onlar kazanacak hem bölgemiz kazanacak. Türkiyede yatrm yaplacak en imkanl yerlerden bir tanesi bu bölge. ifadelerini kullanan Altnda, yatrmlar dezavantajl ilçelere yönlendirerek ilk etapta ilçelerin, ardndan illerin kalknmasn salayarak, bölgeler aras gelimilik düzeyini minimize etmeyi arzu ettiklerini kaydetti.

Altnda, bu ekilde göçün de önüne geçilmesine katk sunmay istediklerini anlatarak, kalknmay ve gelimilii yerelden balattklarn vurgulad.

- Türkiyenin en güvenilir bölgesi buras

dünyas için Türkiyenin en güvenilir bölgesinin bu bölge olduuna iaret eden Altnda, öyle konutu:

Devletimiz çok ükür huzur iklimini çok iyi bir ekilde tesis etti. Dünyada hem güvenlii salayan hem de yatrm yapan baka bir ülke yok. Ülkemiz hem güvenliimizi salyor hem de Yatrmnz yapn. diyor. Bu ülkenin çok güzel bir motifidir. Huzur çok güzel. Yatrmclar huzura gelir. Huzurun olduu yerde yatrm, turizm, her ey olur. Dolaysyla u an Türkiyenin en huzurlu illeri Mardin, Batman, Siirt ve rnak olan TRC 3 bölgesidir. Tüm yatrmclarmza sesleniyoruz. Yatrm yapn, gelin bize size yardmc olalm, sizde kazanacaksnz, bölgemiz de kazanacak. Ve bunun frsatn da göreceksiniz.

Ana Sayfaya Git