Devletten 10 bin TL'lik kupon!

Gençlerin eğitim düzeylerinin artırılması ve iş gücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitimde yeni bir modele geçiliyor.

Haberler 10.02.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 10.02.2018 - 10:47

DYARBAKIR-Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan ilk defa stihdam urasnda açklanan Kupon sisteminin detaylar beli oldu. Bakanlk kaynaklarndan edinilen bilgilere göre 10 bin TL olarak belirlenen Kuponlar ile isteyen istedii kurumda mesleki anlamda eitim görebilecek. Nisan ay itibariyle uygulanmas planlanan yeni modelde cep harçlnn yan sra katlmclarn Genel Salk Sigortas (GSS) ile i kazas meslek hastal sigorta primleri de ödenecek.

NTELKL PERSONEL SAYISI ARTTIRILACAK

lk defa Cumhurbakan Erdoan tarafndan stihdam urasnda gündeme getirilen sistemi çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn koordinesinde Türkiye Kurumu (KUR) yürütecek. Yurt dnda uygulanan yeni model ile çalma hayatndaki personelin daha nitelikli hale kavuturulmas hedefleniyor.

KURSYER TERCH YAPACAK

Mesleki eitim kurslar için belirli hizmet veren kurumlar bulunuyor. öyle ki, özel eitim merkezleri ve üniversiteler KURun desteiyle giriimcilere eitimler veriyor. Yeni düzenleme olan kupon sistemi ile kii KURa gelecek ve eitim almak istediini belirtecek. Önceden belirlenmi olan Eitimciler kim, eitim alanlardan yüzde kaç istihdam edilmi gibi deerlendirmeleri kursiyer görecek ve buna göre eitim almak istedii yeri kendisi tercih edecek.

SERTFKA GB KUPON

Eitim alacak vatandaa KUR tarafndan sertifika gibi bir kupon verilecek. Yurt dnda da benzer ekilde uygulanan bu kupon ile seçilen eitim merkezine veya üniversiteye gidilerek eitim görülecek. Eitimi alan gençlerin hemen istihdama katlmn salamak için eitim kurumlarndan belirli seviyede istihdam garantisi taahhüdü de alnacak.

10 BN TLYE KADAR TÜM MASRAFLAR DEVLETTEN

10 bin TLlik kupon ile kiinin tüm eitim masraf karlanacak. Ayrca kursiyere cep harçl verilecek ve genel salk sigortas (GSS) ile i kazas meslek hastal sigorta primleri de ödenecek.

Gençlerin eitim düzeylerinin artrlmas ve i gücü piyasasnn nitelikli eleman ihtiyacnn karlanmas için mesleki eitimde yeni bir modele geçiliyor. Mesleki eitim alacak tüm çalanlara verilmesi planlanan 10 bin TLlik kuponlar ile isteyen istedii kurumda ücretsiz olarak eitim görebilecek.

NSAN-MAYIS GB HAYATA GEçRLECEK

2 yl süre ile uygulanacak olan mesleki eitimlerin zamanlamas da esnek olacak. Ayrca eitimlere katlm tevik etmek ve süreklilii salamaya yönelik, katlmclara 54 liralk cep harçl verilecek. Kurslarn 6-8 ay sürmesi planlanyor.

Kupon sistemi düzenlemesinin tüm detaylarnn 1-1,5 ay içerisinde netlemesi planlanyor. Uygulamann 2018in ikinci çeyrei olan Nisan-Mays gibi hayata geçmesi planlanyor.

VETNAMDAN THAL OFÖR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan stihdam urasnda yapt konumasnda u anda aramzda öyle özel sektör mensuplar var ki, yurt dndan çaltrmak için oför getiriyorlar. makinelerinde çaltrmak için operatör getiriyorlar. Ama lafa geldii zaman, i bulamyoruz diyorlar, böyle bir durum var diyerek 3. Havalimannn yapmn üstlenen firmay örnek göstermiti.

300 kamyon için gazetelere verdii oför ilanlarna 82 kii bavuruda bulununca firma, Vietnamdan kamyon oförü getirebilmek için ilgili bakanlk ve kurumlara müracaat ederek ithal oför izni almt.

Öte yandan geçtiimiz aylarda ayda 15 bin liraya çalacak vinç operatörü bulunamadna yönelik haberler gündeme gelmiti.

Ana Sayfaya Git