Devletten gençlere günlük 75 TL cep harçlığı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istihdam teşviklerine devam edileceğini ifade ederken, işsiz gençlere günde 75 lira cep harçlığı verilerek onların meslek sahibi yapılacağını söylemişti. İŞKUR, aracılığıyla düzenlenecek programlarla bu mümkün olacak.

Haberler 08.01.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 2018 ylnda da istihdam teviklerine devam edileceini ifade ederek, TOBB, ylbanda kendisinde bütün üyelerimizin +1 istihdam salamasn istemiti. imdi büyüme oranmz ikiye katladna göre eer biz +2 istihdam salayacak olur isek, bu ülkemizin büyüme orann daha geniletecek ve bu ülkeyi kskananlar da çldrtacaktr. diyerek +2 istihdam çarsnda bulunmutu. Ayn açklamann devamnda da isiz gençlere günde 75 lira cep harçl verilerek, gençlerin i sahibi yaplacan söylemiti.

18-29 YA ARASI GENçLERE MESLEK

Bu balamda, KUR Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Biliim ve Kodlama meslek alanlarnda iba eitim program düzenleyecek. Bu programlara katlan 18 - 29 ya aralndaki gençlere 9 aya kadar deien sürelerde destek verilecek. Gençlere verilen bu destek tutar ise 75 TL olacak. Baz biliim firmalar KUR ilanyla bulut biliim alannda eitimler için bavuru toplamaya balad.

Peki günlük 75 TL cep harçl nasl alnacak?

KURUN BAI ETM PROGRAMI

KUR, isizleri i sahibi yapmak için pek çok eitim düzenliyor. Bu eitimlerden biri de ba eitim program. Bu programa katlabilmek için KURun baz artlar oluyor. KUR tarafndan hazrlanan ba Eitim Programna 15 yandan büyük herkes katlabiliyor. Ancak bu kiilerin KURA kaytl ve isiz olmas gerekiyor. Öte yandan programa katlmak isteyen kiilerin iverenin bir ve ikinci derece akrabas veya ei olmayanlar katlabiliyor. Programa katlmak isteyen vatandalarn emekli de olmamas gerekiyor. Bunun yannda programn balama tarihinden önceki üç aylk dönemde programa bavuru yapan iverenin çalan olmamak, program balangcndan önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarna ait primi yatrlmam olma, i ve meslek danmanl hizmetlerinden faydalanm olmak gibi artlar aranyor.

BAI ETM PROGRAMINDA 54 LRA HARçLIK

Normalde bu programlara katlanlar örenci deilse günde 54 lira, örencilerse günde 40.5 lira, isizlik ödenei alanlarsa günde 27 lira cep harçl alyor. Bu ödemelerin yannda programa katlanlarn i kazas ve meslek hastal sigortas primiyle, genel salk sigortas primi ödeniyor. 81 ilde bulunan çalma ve Kurumu l Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildii zaman bavuru yaplarak i ve meslek danmanl hizmetlerinden faydalanarak programa katlnabiliyor.

BLMDE ETM SÜRES 6 AY OLACAK

KUR tarafndan uygulanan ba Eitim Programlarnn süresi 2018de Biliim ve malat sektörlerindeki mesleklerde 3 aydan 6 aya çkartlacak. Dier sektörlerde de iba eitim programlar 3 ay uygulanacak.

Ana Sayfaya Git