Dicle elektrik, Arge merkezini kurdu

Dicle Elektrik, Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme) Merkezi açma izni alan ilk dağıtım şirketi oldu.

Haberler 29.03.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A, Türkiye genelinde datm hizmeti veren 21 elektrik irketi arasnda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan Aratrma ve Gelitirme (Ar-Ge) Merkezi açma izni alan ilk kurum oldu.

irketten yaplan yazl açklamaya göre, özelletirme sonrasnda hizmet verdii illerde enerji kalitesiyle müteri memnuniyetini artrmak için özellikle teknolojik yatrmlara arlk veren Dicle Elektrik Datm, bu dorultuda bir Ar-Ge merkezi açmak için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlna bavurdu.

Bavurunun olumlu sonuçlanmasnn ardndan söz konusu merkez kuruldu. Böylece Dicle Elektrik, 21 irket arasnda Ar-Ge merkezi kuran ilk elektrik datm irketi oldu.

- 65 milyon liralk 4 proje

Ar-Ge merkezini devreye alan irket, kronikleen kayt d elektrik kullanmn önleyerek müterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verebilmek için 65 milyon lira deerindeki 4 projeyi de hayata geçirmek üzere çalmalar balatt.

Bu çerçevede Dicle Elektrik Datm, 40 milyon lira bütçeli yatay sayaç, 16 milyon 540 bin lira bütçeli dijital dönüüm ve 1 milyon 521,5 bin liralk Atlas ile 7 milyon lira bütçeli Saha Yönetim Sistemi projelerini yürütüyor.

Söz konusu projeler, bölgeye has teknik, kültürel, sosyal ve corafi kriterlere uygun ebeke, akll ölçüm sistemleri, kesinti analizi tasarm ve yönetimi ile i gücü yönetimi, enerji talep ve tüketim analizi ve yönetimi, varlk yönetimi, yatrm analizi ve entegrasyonunu içeriyor.

Bu projelerin tamamlanmas ile arza kaynakl kesintilere hzl müdahalenin yan sra, kayt d kullanm önlemek ve kesinti süresini ksaltmaya kadar birçok konuda tüketicilere fayda salanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git