Dicle elektrik uyardı

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, 2015 yılında olduğu gibi bu yıl da elektrik gücü ile tarımsal sulama yapan bölge çiftçisine enerji şirketi olarak pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Haberler 14.12.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BAKA YERDE OLMAYAN UYGULAMA

Yaka, Öncelikle Diyarbakr çiftçisi ile Türkiyede bir ilki baardmz belirtmek istiyorum. limiz krsalnda faaliyet gösteren yaklak 2.000 tarmsal sulama müterimiz 2015 ylnda sunduumuz yüzde 59 , bu yl sunduumuz yüzde 65lik indirim karlnda elektrik sayaçlarn takarak, uzaktan takip sistemine geçtiler . Bunun neticesinde yaz sezonunda çiftçilerimiz, neredeyse kesintisiz elektrik enerjisi alrken, mahsullerinden de fazlas ile verim elde ettiler. Tüm bunlar, çiftçi müterilerimiz tarafndan büyük bir memnuniyet ile karland. Bölgenin enerji irketi olan Dicle Elektrik, normalde her kullanm ay sonunda ödenmesi gereken enerji bedelini, çiftçiye bir jest daha yaparak mahsulünü sattktan sonra ödeyebilmesi için son ödeme tarihini de 90 gün öteledi. dedi.

çFTçNN RAHATLAMASI çN

çiftçinin hasat sonras mahsulünü de satarak ekonomik anlamda rahatlamas için böyle bir uygulamaya gittiklerini de kaydeden Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, sözlerini öyle sürdürdü:

Tarmsal sulama müterisi olan çiftçilerin elektrik borcunu ödeyebilecekleri son gün 15 Aralk 2016 Perembedir. çiftçilerimizin, icra ve gecikme bedeli gibi olumsuz konularla kar karya kalmamalar için 15 Aralk Perembe günü mesai bitimine kadar, 2016 yl sulama dönemine ait elektrik borçlarn yatrmalar gerektiini önemle hatrlatyoruz. Herhangi bir süre uzatmas söz konusu deildir. çiftçilerimizin, 2015 ylna ait elektrik borçlarn ödemeyerek icralk olanlar gibi madur olmamalar için, 2016 ylna ait elektrik borçlarn zamannda yatrmalar gerekmektedir. dedi. Yaka, çiftçiler için 2017 ylnn bol ve bereketli geçmesi dileklerini de paylat.

Ana Sayfaya Git