Dicle Elektrik'in 3K enerji projesinde hedef 1 milyon abone

Dicle Elektrik tarafından hizmet bölgesini oluşturan 6 ilde 2018'de uygulamaya başlanan Kayıpsız-Kesintisiz-Kaliteli (3K) Enerji Projesi'ne yeni yılda 1 milyon abonenin katılması hedefleniyor.

Haberler 11.12.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

irketten yaplan açklamada, söz konusu projeye 2 ylda 630 bin abonenin dahil edildii bildirildi.

Dicle Elektrikin özelletirme sonrasnda bugüne kadar 3 milyar liradan fazla ebeke ve altyap yatrm yapt kaydedilen açklamada, 2018 ylnda uygulanmaya konulan 3K projesiyle bölgede yüksek verimlilik alanlar oluturuldu. u ana kadar toplam 2 milyon 50 bin müterisinin yaklak 3te 1ini, 3K projesi kapsamna almay baaran Dicle Elektrik, uygulama alanlarnda tahsilat bazl kayp ve kaça Türkiye ortalamasna çekerken, hizmet bölgesinin tamamn projeye dahil etmeyi hedefliyor. ifadeleri kullanld.

1 MLYON ABONE

Söz konusu proje kapsamnda en baarl illerin Diyarbakr ve rnak olduu ifade edilen açklamada, bu illerde projeye öncülük eden yöneticilere düzenlenen törenle teekkür plaketi verildii belirtildi.

Açklamada görülerine yer verilen Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas, unlar kaydetti:

3K kapsamndaki bölgelerde tahsilat bazl kayp-kaça önemli ölçüde aaya çekerek Türkiye ortalamasna getirmeyi baardk. Projenin bir sonraki safhasnda köyler var. Proje bölgesinde planlanan yatrmlarn tamamland yerler olduu gibi ksmen yaplan ve otomatik sayaç okuma sisteminin uyguland yerler de var. Bu yl için planladmz ancak pandemi nedeniyle 2021e ertelediimiz çok büyük bir yatrm projemiz var. 3K projesine köyleri de dahil ederek genileteceiz. Dolaysyla 3K bölgesindeki abone says hzl bir ekilde 1 milyona ulaacak.

Ana Sayfaya Git