Dicle Elektrik’ten Sur’a 2,5 milyon liralık yatırım

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve yaklaşık 10 bin yıllık tarihe sahip Suriçi bölgesindeki havai hatların büyük bir bölümünü 2,5 milyon liralık yatırımla yer altına aldı ve bölgede yüzde 100’lük kapasite artışı sağladı.

Haberler 14.03.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriçinin yeniden ina süreci devam ederken Dicle Elektrik de buradaki yatrmlarna devam ediyor. Açk hava müzesini andran Suriçinin geçmiten bu yana ticaret merkezi olan Melikahmet Caddesinde geçtiimiz aylarda balatlan çalma tamamland. Yerel yönetimlerin yan sra çevre ve ehircilik Bakanl ile ibirlii içinde gerçekletirilen çalmalar srasnda Dicle Elektrik tarafndan tarihi caddedeki havai hatlarn tamam topland. Cadde üzerindeki eski elektrik direkleri söküldü. çalmalar srasnda 25 bin metre alçak ve orta gerilim kablosu ile 8 bin metre abone kablosu döendi. Bölgede, 7 adet yeni trafo binas kurulurken, mevcut kesici ölçüm kabininde ise yenileme çalmas yapld. Mevcut trafolara ek olarak Melikahmet Caddesinde 11 bin 250 KVA gücünde trafo tesisi gerçekletiren enerji irketi, 41 adet kutu pano ve 41 adet aydnlatma direi montajn tamamlad.

Esnaftan Dicle Elektrike teekkür

Yaklak 2,5 milyon liralk harcama ile Melikahmet Caddesi yepyeni bir görünüme kavuurken, Dicle Elektrik Datm l Müdürü Uur Yaka, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birlik Bakan Alican Ebedinolu ile cadde esnafn ziyaret etti. Esnaf, yaplan çalmalardan dolay duyduu memnuniyeti dile getirerek Dicle Elektrik Datma teekkür etti. Yaka da Diyarbakr ve Diyarbakrllar için çaltklarn belirterek, enerji sorunlar tamamen son bulana kadar yatrmlara devam edeceklerini açklad.

Yüzde 100 kapasite art saland

Yaplan çalmalar deerlendirirken, Melikahmet bölgesinde yüzde 100lük kapasite art salandn ifade eden Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, unlar kaydetti:

Suriçi gibi bir açk hava müzesinin turizmde hak ettii noktalara ulaacan düünerek, ciddi kapasite artlar salamak üzere hayata geçirdiimiz bu proje ile çok modern bir datm ebekesini devreye alm bulunuyoruz. Buradaki çalmalarmz çevre ve ehircilik Bakanlna bal birimlerin yan sra Büyükehir ve Sur belediyelerimizle koordineli olarak yürüterek yaklak 4 ay gibi ksa bir sürede tamamladk. Yatrm içerikli çalmalarmz srasnda tespit ettiimiz ihtiyaca bal ek yatrmlar da plana dahil ederek Melikahmet Caddesinin sokaklarn da bu hizmetten yararlandrdk. Burada yüzde 100 orannda bir kapasite art saladk. Bu, doal olarak enerji kalitesine de yansyacak. Ayn çalma kapsamnda bu bölgede 2 binin üzerinde müterimizin ölçü devresi slahn gerçekletirdik. Bunun gibi elektrik tüketicisine dokunacak yatrmlarmz 2018de kent genelinde devam edecek.

Ana Sayfaya Git