Dicle Nehri etrafındaki çalışma tamamlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinin merkezinden geçen Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla yürütülen toplu makineli çalışmanın tamamlanmasıyla ilçe muhtemel taşkınlara karşı korumaya alındı.

Haberler 11.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 11.01.2018 - 09:35

Orman ve Su leri Bakanl Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü tarafndan Cizrede Dicle Nehrinin slah edilmesi amacyla yürütülen toplu makineli çalma tamamland.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Dicle Nehrinin Türkiye ile Suriye arasndaki snr oluturan ksmlarnda muhtemel takn zararnn önüne geçilmesi ve ky oyulmalarnn engellenmesi amacyla balatlan toplu makineli çalma sona erdi.

Cizre ilçe merkezinden geçen Dicle Nehrinin slah için Türkiyenin dört bir yanndan getirilen DSye ait i makineleri ile 24 saat vardiya esasnda çallarak slah çalmas yapld. haleye çklmas durumunda en az 15 milyon liraya mal edilecei hesaplanan slah çalmas, DS i makineleri ve idari imkanlarla 4 milyon liraya gerçekletirildi.

- Nehrin iki taraf aaçlandrlacak

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, kurum imkanlaryla çok baarl bir projenin ortaya çkarldn belirtti.

Bakanln ve DSnin imkanlarn seferber ederek, Cizrede muazzam bir projeyi tamamladklarn vurgulayan Erolu, unlar kaydetti:

14 kilometre uzunluunda bir alanda slah çalmas gerçekletirerek Cizreyi Dicle Nehrinin muhtemel takn zararlarna kar korumaya aldk. Islah çalmas yaptmz alana Cizre Kaymakaml tarafndan park ve peyzaj çalmas yaplacak ve bölge muhteem bir esere kavuacak. Ayrca Dicle Nehri Projesinde nehrin her iki tarafnda aaçlandrma çalmalar da yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git