Dicle Nehri Islahı!

DSİ Genel Müdürü Acu "Yapılacak çalışmalardan sonra burası güzel bir nehir yatağı haline gelecek. Etrafını da yeşillendireceğiz ve burası tamamen Dicle halkının çocukları ile gelip dinleneceği bir mesire alanı haline gelecektir"

Haberler 10.05.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürü Murat Acu, Dicle Nehrinde yürütülen slah çalmalarna ilikin, Yaplacak çalmalardan sonra buras güzel bir nehir yata haline gelecek. Etrafn da yeillendireceiz ve buras tamamen Dicle halknn çocuklar ile gelip dinlenecei bir mesire alan haline gelecektir. ifadelerini kulland.

Acu ve beraberindeki heyet, Dicle Nehri slah çalmalarnn 21 kilometrelik bir etab kapsadn, Silvan Köprüsünün 5 kilometre membasndan balayp, On Gözlü Köprünün yaklak 7 kilometre sonrasndaki mansapta sonlandn aktard.

DCLE NEHR ISLAHI

Proje kapsamnda takna maruz alanlarn takndan korunmasnn ve Diyarbakrn nefes alabilecei rekreasyon alanlarnn da ortaya çkarlmasnn hedeflendiini belirterek, unlar kaydetti:

Bugün itibaryla Silvan Köprüsünden balayarak mansaba doru bin 300 metrelik ksmda yatak düzenlemesi ve ta tahkimatl sedde oluturma çalmalar 6 kamyon, 11 ekskavatör, 6 dragline ekskavatör, 6 dozer, 1 greyder, 1 akaryakt tankeri, 1 treyler ile çalmalar tamamlanmtr. 9 Mays itibaryla Silvan Köprüsü membasnda sorunsuz olan yaklak bin 500 metrelik kesimde 5 kamyon, 9 ekskavatör, 6 dragline ekskavatör, 6 dozer, 1 greyder ile devam etmektedir. Yaplacak çalmalardan sonra buras güzel bir nehir yata haline gelecek. Etrafn da yeillendireceiz ve buras tamamen Dicle halknn çocuklar ile gelip dinlenecei bir mesire alan haline gelecektir.

Ana Sayfaya Git