Dicle Nehri'nin ıslahı çalışmaları

DSİ Genel Müdürlüğünce nehrin ıslahı kapsamında yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalışmayla, 3 bin dekar arazi kıyı oyulmalarına karşı korunacak.

Haberler 04.06.2017 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman ve Su leri Bakanl Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünce, rnakn Cizre ilçesinde Dicle Nehrinin slah için yl sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalmayla, 3 bin dekar arazinin ky oyulmalarna kar korunmas salanacak.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Dicle Nehrinin Türkiye ile Suriye arasnda snr tekil eden ksmlarnda muhtemel takn zararnn önüne geçilmesi ve ky oyulmalarnn engellenmesi için balatlan çalma aralksz sürdürülüyor.

Bu çalma, ayn zamanda snrn yasa d yollardan geçilmesini önlemek amacyla ASELSAN tarafndan kurulacak güvenlik sisteminin altyapsna ve güvenlik yoluna da hizmet edecek.

Dicle Nehrinin slah çalmalar

Proje çerçevesinde bugüne kadar 14,3 kilometre uzunluunda sedde yapm gerçekletirildi. Bu seddenin 10 kilometrelik ksmnda ta tahkimatyla yaklak 788 bin metreküp rusubat nehir yatandan alnarak, su yüzeyi oluturuldu.

Yl sonuna kadar bitirilmesi planlanan toplu makineli çalmayla, yaklak 3 bin dekar arazi ky oyulmalarna kar korunacak. çalma, Cizrede Dicle Nehri kenarnda yürütülen park ve rekreasyon çalmalarna da katk salayacak.

nsanmz ve topramz korumaya devam edeceiz

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, ülke genelinde slah çalmalar konusunda çok muazzam iler yapldn belirterek, Özellikle Dou ve Güneydou bölgelerinde yürüttüümüz slah çalmalaryla hem muhtemel takn zararlarnn önüne geçiyoruz hem de snrlarmzn güvenliinin salanmasna destek oluyoruz. Bakanlk olarak bu tür projelerle insanmz ve topramz korumaya devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git