Dicle Vadisi, bal arılarıyla renklendi

Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısındaki Kırklar Dağı'nda arıcılar kovanlarının kapaklarını açtı. Kovanlarından çıkan arılar, bir yandan bal için polen toplarken, diğer yandan meyve ağaçlarının çiçeklerini dölleyerek doğanın döngüsüne katkı sunuyor. 35 yıldır arıcılık yapan Abdulkadir Yolagelen (60), 500 arı kovanıyla yılda 4 ton üretim yaptığını söyledi.

Haberler 21.04.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bal üreticisi Abdulkadir Yolagelen, 2 oluyla birlikte 500 ar kovanyla Diyarbakrdaki Krklar Danda kamp kurdu. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesindeki Hevsel Bahçelerinin karsndaki Krklar Dann eteklerine brakt ar kovanlarnn kapaklarn açan Yolagelen, bu yl 4 ton bal elde etmeyi hedefliyor. Yolagelen, kovanlarndan çkard arlarn Dicle Vadisini renklendirirken, meyve aaçlarnn çiçeklerini dölleyerek doann döngüsüne katk sunuyor.

HEVSEL BAHçELERNDEN çET çET VAR

36 yla akndr arclk yaptn anlatan Abdulkadir Yolagelen, Hevsel Bahçelerindeki meyve aaçlarnn arlarn güçlenmesine önemli katk saladn söyledi. Yolagelen, Krklar Da ve Hevsel Bahçeleri arlarn güçlenmesi için iyi bir yer. çeit çeit çiçek var burada. Arlarmz, Hevsel Bahçelerindeki aaçlarn çiçeklerinden polen topluyor dedi.

ARICILIK GÜZEL BR MESLEK, DOAYLA ç çEYZ

çocukluundan beri babasyla ar yetitiricilii yapan Frat Yolagelen (33) ise Babamla beraber bu ii sürdürüyoruz. Yllardr Hevsel Bahçelerine geliyoruz. Daha önce de Adanaya gidiyorduk. Burada ary yavruya yatryoruz. Arclk güzel bir meslek, doayla iç içeyiz. Ar, doada çok önemli bir zincir. Bu sene buraya 500 kovan getirdik. Bu 500 kovan ile ortalama 4 ton bal üretimimiz oluyor. Bu da tabii masrafl bir i diye konutu.

Ana Sayfaya Git