Dijital dönüşüm talebi artıyor

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, orta ve büyük işletmelerin dijital dönüşüme ilgisinin günden güne arttığını belirterek, "Son iki senede iş ortağı olduğumuz 250’den fazla müşterimizin işlerine değer katarak, mobil dönüşüm, bilgi teknolojileri (IT) yönetilen hizmetleri ve sistem entegrasyonu projelerini hayata geçirdik." dedi.

Haberler 22.01.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erkan, dijital dönüüme ilikin sorularn cevaplad.

Kurumsal i alannda benimsedikleri uçtan uca çözüm yaklamn sistem entegrasyonu ve IT hizmetleri organizasyonuyla destekleyerek, müterilerin telekom ve IT ihtiyaçlarna yönelik çözümleri tek noktadan sunmaya baladklarn söyleyen Erkan, Müterilerimizin veri merkezi çözümleri, eriim, bulut altyaps ve uygulama ihtiyaçlarn yönetilen hizmetler kabiliyetleriyle karlayarak, verimliliklerini artrmann yan sra hem maliyet avantaj saladk hem de operasyonel yüklerini azalttk. diye konutu.

Müterilerinin mobil dönüüm ve uçtan uca IT ihtiyaçlarna yönelik sunduklar stratejik altyap ve çözüm projeleriyle özellikle büyük müteri segmentlerinde önemli büyüme ve derinleme potansiyeli saladklarn anlatan Erkan, Son iki senede i orta olduumuz 250den fazla müterimizin ilerine deer katarak, mobil dönüüm, IT yönetilen hizmetleri ve sistem entegrasyonu projelerini hayata geçirdik. Sistem entegrasyon ve IT hizmetleri yaklammza ek olarak, kurumsal irketlerimizin ülkemizi ileriye tayacak dijital yaplanma süreçlerinde kritik i orta olma misyonunu benimsiyoruz. Bu misyon dorultusunda odaklandmz kamu sektörüne de önemli kazanmlar getiriyoruz. bilgilerini verdi.

- Köklü irketlerde de bir deiim söz konusu

irketlerin dijitallemeyi gerçekletirmeleri için i süreçlerini akll hale getirmeye çaltn anlatan Erkan, bunun için de öncelikle irketlerin esnek ve doru yönetilen bilgi teknolojileri (BT) altyapsna sahip olmalar gerektiini söyledi.

Günümüzde orta ve büyük ölçekli iletmelerin çounluunda dijital dönüümü tamamlayarak sürdürülebilir ve daha esnek bir yapya kavuma istei olduunu ifade eden Erkan, Yakn geçmite kurulan irketlerin yönetim takm da çalanlar da teknolojiye yatkn olduklarndan ilerini teknoloji kullanarak yönetmek konusunda daha istekliler. Dier taraftan köklü irketlerde de bu anlamda bir deiim söz konusu. lerini teknoloji kullanarak yönettiklerinde salanan tasarrufu gördükçe gelitirilen yeni ürün, servis ve hizmetleri alma konusunda istekleri daha da artyor. Yine bu irketlerde görev alan profesyonel çalanlar teknolojiyle ilerine katacaklar deerin farkn çok iyi biliyor. ifadelerini kulland.

- Geçtiimiz yl en çok salk sektöründen dönüüm talebi aldk

Geçen yln Turkcellin sat kanallar için gerçek anlamda deiim ve dönüüm yl olduunu belirten Erkan, markann Dijital operatör vizyonunu tüm sat kanallarna yansttklarn anlatt.

Erkan, müterilerden gelen dijital dönüüm taleplerine ilikin u bilgileri verdi:

Geçen yl, entegre iletiim ve teknoloji salaycs olma vizyonumuzla, ülkemizi ileriye tayacak yeniden yaplanma süreçlerinde kritik projelere imza atarak telekom sektöründe yeni bir açlm saladk. Uçtan uca çözüm yaklammzla müterilerimizin IT ihtiyaçlarn tek noktadan saladk. Bu vizyon dorultusunda ayn yl içerisinde her sektörden 200ün üzerinde projeyi hayata geçirdik.

Geçtiimiz yl en çok salk sektöründen dönüüm talebi aldk. Türkiyedeki dijital hastane dönemini Yozgat ehir Hastanesiyle birlikte balatmtk. En son teknolojiyle donattmz hastanede kurduumuz Bilgi Yönetimi Sistemiyle hastane içerisindeki her eyi dijital hale getirdik. Kurduumuz dijital altyapyla hastalarn tüm salk verileri mobil cihazlardan takip edilebilir hale geldi. Hastanenin dijitallemesi yolunda yaptmz çalmalarmz alnan HIMSS 6 Akreditasyonu ile tescillenmi oldu. Yozgatta edindiimiz bu tecrübenin ülkemizdeki dier hastanelerin dijitallemesi yolundaki çalmalara da büyük katk salayacana inanyoruz. Ayrca, Erzurumda gerçekleen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik K Festivalinin (EYOF 2017) tüm teknoloji ve IT altyapsn üstlenerek, bu mega projeyi de baaryla hayata geçirdik.

- nsan hayatn kolaylatryoruz

Bir tablet veya internet eriimi talebinden yola çkarak uçtan uca çözüm ürettikleri birçok proje yürüttüklerini belirten Erkan, Dönüüm talepleri, müteriden tarafmza iletilebildii gibi biz de proaktif olarak müterilerimize çözümler sunabiliyoruz. Konusunda uzman çözüm ekiplerimiz, müterinin gerek mobil, gerekse altyap ihtiyaçlarnn analizini yaparak, en uygun çözümü müterinin tercih ettii finansal modele göre kendilerine sunuyor. Teklifimiz uygun bulunduktan sonra, proje yöneticilerimiz ii çözüm yöneticilerimizden devralrlar. Ardndan projeyi hayata geçirir ve bundan sonra projeyle ilgili her türlü konuda müterimizin tek kontak noktas olurlar. dedi.

Sanayi 4.0n, biliim ve endüstrinin bir araya getirildii bir süreç yapsnda olduunu aktaran Erkan, teknolojideki mevcut evrimlerin, hayatlarmz daha önceden tecrübe etmediimiz alanlarda dönütüreceini söyledi.

Erkan, Sanayi 4.0n önemini çok iyi bildiklerini belirterek, lerimizi ve müterilerimize verdiimiz hizmetleri de buna göre konumlandryoruz. Gelitirdiimiz teknolojilerle insan hayatn kolaylatryoruz, eitim, i, salk ve dier tüm alanlarda insan kapasitesini artrmaya çalyoruz. Bu vizyonla hareket ederek Sanayi 4.0n gerçek deerini tüm topluma gösterebilir, ülke olarak gelecee uzanabiliriz. deerlendirmesinde bulundu.

Kendilerine gelen dijital dönüüm taleplerinde öne çkan en önemli dürtülerden birinin dijitallemenin getirdii maliyet avantaj olduuna dikkati çeken Erkan, Maliyet avantajnn ardndan sürdürülebilirlik ve gelecekte var olma geliyor. Bu vizyonu sizin deyiminizle komusundan görüp yola çkmak isteyenler biraz geç kalm olabilir. Bu sebeple öncelikle irketler, stratejilerini belirlerken her zaman yeniliklerin takipçisi olmal ve yaratcla deer vermeli. Aksi halde irketler rekabetin gerisine düme hatta yok olma tehlikesiyle kar karya kalabilirler. Örnein u anda yeni kurulmakta olan bir üretim firmasnn tüm süreçleriyle ilgili olarak kendilerine destek veriyoruz. Öncelikle fabrika ve merkez lokasyonlarndaki sabit internet eriim ve sunucu altyapsn kuruyoruz. Ardndan saha ekiplerinin ilerini mobilden yönetebilmeleri için tabletler vereceiz. Üzerine bulut servisleri, saha yazlmlar ve yönetilebilen dier hizmetlerimizi de ekleyip uçtan uca tüm teknoloji ihtiyaçlarn karlamay hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

Murat Erkan, 4,5G ile balayan dijital deiim ve yenilikçi çözümlerin, 2018 ile birlikte kurumsal alanda daha hzl yaygnlaacan belirterek, Eitim teknolojileri alannda önemli çalmalarmz olacak. ehir hastaneleri ile salk alanndaki çalmalarmz daha ileri bir noktaya tayacaz. diyerek açklamalarn tamamlad.

Ana Sayfaya Git