Dijital liderler KOBİ'lerle buluşuyor

TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle yürütülen Dijital Anadolu Projesi'nin 2019 yılı üçüncü toplantısı Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Haberler 12.11.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Tüketim ülkesinden üretim ülkesine dönümek, en öncelikli hedeflerimiz arasnda yer almal. Artk kendi teknolojimizi üreten bir merkez olmalyz. dedi.

TÜRKONFED ve Türkiye Bankas i birliiyle yürütülen Dijital Anadolu Projesinin 2019 yl üçüncü toplants Dou, Güneydou Sanayici ve nsanlar Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSFED) ev sahipliinde Diyarbakrdaki bir otelde gerçekletirildi.

Vali Güzelolu, burada yapt konumada, bireyden kuruma, dijitallemenin iyi okunmas gerektiini söyledi.

Dijitallemenin en temel düzeyde anlatlp eriebilirlie odaklanlmas gerektiini belirten Güzelolu, Diyarbakrn sadece tarm ile deil, hizmet sektörüyle de öne çktn ifade etti.

- yi bir tüketici olmak dijitallemek deildir

Güzelolu, dijitallemede kamu kurumlarnn öncülük ve tayclk görevi üstlendiine inandn dile getirerek öyle devam etti:

Kentimizin gelecek hedeflerini belirlemek için bir Yenilikçilik Platformu kurduk. Teknopark ve Agroparkn kurulmasn hedefliyoruz. Kentlerin yönetimi ve kendi geleceklerini doru yönetmeleri için dijitallemeyi temel yapmalyz. Eitimin ilk fazndan itibaren düünen, gelitiren, aratran ve icat çkartan bir yap kurmamz gerekiyor. Tüketim ülkesinden üretim ülkesine dönümek en öncelikli hedeflerimiz arasnda yer almal. Artk kendi teknolojimizi üreten bir merkez olmalyz. Bu merkezlerden birinin de 10 bin yllk geçmii, kültürü ve corafyasyla Diyarbakrmzn olmas için çalyoruz.

- En önemli sermaye nitelikli insan kaynadr

TÜRKONFED Bakan Orhan Turan ise dijitalleme devriminde yeni evrenin bulut teknolojisi, veri depolama, veri analitii, yapay zeka ve siber güvenlik alanlar ile baladn belirtti.

Dijitallemenin verimlilik art yaratacak ekilde ülkenin sürdürülebilir kalknmas için kaldraç olduuna dikkati çeken Turan, unlar aktard:

Ülkemizin üretim dinamiklerinin gelimesi, tasarruflarn etkin yatrma dönmesi, nitelikli eitim ile nitelikli insan kaynann oluturulmas da dönüümün önemli sacayaklar olacaktr. Unutmayalm ki, en önemli sermaye nitelikli insan kaynadr. Dijitalleme, sadece teknolojik deiimi deil, zihniyet deiimini de ifade etmektedir.

Türkiye Bankas Genel Müdür Yardmcs ahismail imek ise ekonominin lokomotifi KOBler için dijitallemenin önemine vurgu yaparak, Dijitalleme tüm bu hedeflere ulamada benimsenmesi gereken bir strateji. KOBlerimizin gelecekte güçlü bir ekilde var olabilmelerinde dijitallemeyi i süreçlerine ne kadar kattklar belirleyici olacak. ifadelerini kulland.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanl destek sunuyor

DOGÜNSFED Bakan Aziz Özklç, projenin üçüncü toplantsnn Diyarbakrda yaplmasn önemsediklerini belirtti.

Dijitallemenin küresel rekabette kaplar açan anahtar olduunu vurgulayan Özklç, O nedenle iletmelerimiz, sektörlerimiz ve bölge ekonomimiz için dijitallemeyi avantaja dönütürmek önem kazanyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlmzn teknoloji gelitirici KOBlerin nitelik ve niceliini artrmak için balatt 71,5 milyon liralk dijitalleme desteini çok önemsiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git