DİKA, bölgesindeki projeler için 40 milyon lira destek sağlayacak

Dicle Kalkınma Ajansı, 2018 yılı Mali Destek Programı kapsamında, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'taki projeler için 40 milyon lira destek verecek

Haberler 18.01.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Kalknma Ajans (DKA), bu yl Batman, Mardin, Siirt ve rnakta yaplacak projelerden desteklemeye uygun görülenler için 40 milyon lira destek salayacak.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Ajansn 2018 yl Mali Destek Programna ilikin olarak düzenlenen bilgilendirme toplantsnda, DKA desteklerinin bölgenin geliimi açsndan önemli olduunu söyledi.

Kalknma ajanslarnn bölgeler arasndaki gelimilik farkn en aza indirmek amacyla kurulduuna iaret eden Deniz, Desteklenen programlar bizim de en fazla önemsediimiz konulardr. Desteklemeler kapsamnda istihdama yönelik, istihdam altyapsna yönelik projelere arlk vereceiz. Batman güzel bir ehir, her zaman söylüyoruz çok ciddi yatrmclarn rabet gösterdii bir ehir. dedi.

40 MLYON LRA

DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda da desteklemelerin sadece kar amac gütmeyen kurululara yönelik olduunu belirtti.

Altnda, Ekonomik Altyapnn Gelitirilmesi program kapsamnda 28 milyon lira, Kentsel Yaamn Gelitirilmesi program kapsamnda da 12 milyon olmak üzere toplam 40 milyon liralk destek salayacaklarn söyledi.

Altnda, unlar kaydetti:

Ajansmz kurulduu günden beri en fazla bütçe bu yl olacak. Tamam kamu kurum ve kurulularna verilecek. çok önemli bir bölgede yayoruz. Bir yatrmc gelip tevikten faydaland zaman eer oradaki arazi uygun deilse, altyaps yoksa maalesef yatrm yapmadan gidiyor. Bu tür skntlar gidermek için Ajans devreye girecek. Ajansn temel kural, frsat kazanca dönütürmektir.

Toplantya, Batman Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu ile kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git