DİKA Siirt'te paydaşlarıyla bir araya geldi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Siirt'te, 2018 Yılı Mali Destek Programları Hazırlıkları Paydaş Çalıştayı düzenledi.

Haberler 13.10.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentteki bir otelde düzenlenen çaltay öncesi konuan DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, ajans olarak insana dokunabilecek çalmalara imza atmay öncelediklerini söyledi.

Yaplacak tüm yatrm ve etkinliklerin insana dönük olmas gerektiini ifade eden Altnda, nsann kapasitesini artrabilecek, onun uyumunu salayabilecek, eitimin dnda sosyal entegrasyonunu salayabilecek çalmalar yapabilmeliydik. dedi.

DKA PAYDALARI

çalmalarla ilgili usüllerde deiiklik olduunu belirten Altnda, proje çarlarnn yerini program çarlarnn aldn, bunun da profesyonelleen bir bak açs salayacan anlatt.

Altnda, en çok üzerinde durduklar konunun sosyal bütünlemeyi ve iletiimi salayabilmek olduuna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Bununla ilgili ajansmz, dezavantajl gruplardan tutun madde bamlsna, göç edenlerin entegrasyonuna kadar her türlü etkinliin içerisinde olabilecek. Projeler rutin deil farkndalk yaratabilecek. Temel kuralmz, önce insana dokunabilmek. çünkü yaplan bütün faaliyetler güzel ama bunu kullanabilecek kaliteli insan saymz da çok az.

Ekonomik Alt Yapnn Gelitirilmesi Mali Destek Program taslann sunulduu çaltayda, programla ilgili paydalarn görü ve önerileri alnd.

Ana Sayfaya Git