DİKA'dan Şırnak ve İdil'e destek

Dicle Kalkınma Ajansı, Şırnak ve İdil belediyelerinin 3 projesine 7,5 milyon lira destek sunacak

Haberler 31.08.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Kalknma Ajans (DKA), rnak ve dil belediyelerinin 3 projesine 7,5 milyon lira destek verecek.

DKA, rnak Belediyesi Meydan ve dikey bahçe projesine 5 milyon lira, dil Belediyesi de yürüme ve aydnlk yolu projesine 2,5 milyon liralk katk yapacak.

Projelere ilikin i birlii protokolü DKA binasnda düzenlenen tören ile DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, rnak Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu ile dil Belediye Bakan Vekili Ersin Tepeli tarafndan imzalad.

Genel sekreter Altnda törende yapt konumada, ehirlerin en önemli yerlerinden birinin meydanlar olduunu belirterek, Projeyle rnak merkez tören ve bayramlarn yapld çok özel ve k bir yer olacak. Bakanlarn misafir edilebilecei halkn orada rahat gidip gelecei çok amaçl bir alan olacak. nallah bu proje rnaka katk salayacak. dedi.

rnakn güzellemesi için dikey bahçe projesi uygulanacan dile getiren Altnda, unlar belirtti:

Kente girdiinizde ilk sizi karlayacak güzellik oras olacak. dilde özellikle geçi yollarnda çok aktif alanlar var. Bir yolu modernize ediyoruz. rnaka pozitif ayrmclk yapyoruz. rnakta bizden destek almayan ilçemiz yok, bütün ilçeler bu projelerden faydaland.

- çukur ve barikat olaylarnda en çok rnak etkilendi

rnakn 2 yl önce yaanan çukur ve barikat olaylarnda Türkiyede en çok hasar gören il olduunu hatrlatan Belediye Bakan Vekili Bedirhanolu, u deerlendirmede bulundu:

Bu olumsuz tabloyu bertaraf edebilmek için bata Cumhurbakanmzn destekleriyle çok hzl deiim ve dönüüm hamlesi hayata geçirildi. rnak yeniden diriliyor. Yüzde 60-65e yakn yklan bir kent vard ama u anda çok önemli dönüüm var. Bir yandan ehrin altyapsn yeniden ina ederken, dier taraftan vatandalarmzn yklan evleri hzla yaplyor.

DKAnn salad destein önemine deinen Bedirhanolu, projelerin tamamlanmasyla ilin daha da güzelleeceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git