Direkte sayaç!

Baykan İlçesi Atabağı Beldesi'nde, elektrik sayaç ve şartellerin 8 metre yüksekliğindeki direklere taşınması tepki gördü.

Haberler 22.01.2017 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA), Baykan lçesi Ataba Beldesinde abonelere ait elektrik okuma sayaçlarn 8 metre yüksekliindeki direklerin en yüksek noktasnda monte edilen bir kutu içine tad. Bu uygulama baz kiilerin tepkisine neden oldu. Ataba Beldesi sakinlerinden Veysel Can, bir grup mahalleli ile birlikte, DEDAn kendilerine bask kurduunu savunarak, öyle dedi:

KAçAI ÖNLEMEK çN

Sayn devlet yetkilileri, biz vatanda deil miyiz? DEDAIN bize yapt zulüm nereye kadar? 700 hanelik bir belde. Bizim bütün elektrik sayaçlarmz 8 metre yüksekliindeki eletrik direklerine çkardlar. Bunlarn yapt kanun d uygulamadr. Sesimizi kimseye duyuramyoruz. tiraz ettik ama jandarma kontrolünde gelip bunu yaptlar. 8 metre yüksekliine kurulan sayaçlarmz vatanda olarak görme hakkmz yok mu? Buna bal panolarn içerisinde elektrik artelleri dahil bu yükseklikteler. Yarn, öbür gün arteller att zaman elektriksiz kalacaz. Bu artelleri kaldrma yetkimiz yok. Bu beldede kalan bir sürü diyaliz hastas var, bunlar elektriksiz yaayamaz. Sayn devlet yetkilileri, sizden tek ricamz elektrik sayaçlar, yani panolar yere koysunlar veya bizim sayaçlarmz görebileceimiz ekilde kursunlar. Sesimizi kimseye duyuramyoruz. Ataba Beldesi halk olarak arz ederiz buna bir el atn.

SAYAçLAR 8 METRE YÜKSEKTE

Ataba Belediye Bakan Muammer Canpolat da, DEDAn kaçak kullanm önlemeye yönelik yapt uygulamann çevre kirlilii yarattn savunarak, Beldemizde görüntü kirlilii oldu. 8-9 abonenin kulland elektrik toplu olarak tek balantdan geçiyor. Benim tek ikayetim görüntü kirlilii. Vatandalar ise sayaçlarmz takip edemiyoruz diyor. DEDAn gerekçesi de kaça önlemektir. Ben de hak veriyorum. Kaçak tüketimini biz de takip edemiyoruz. Bu konuda önümüzdeki hafta vali beyden randevu alacam. Yeraltna alnmas gerekir. Teknik bir çalma yaplmas gerekir diye konutu.

DEDA yetkilileri de, hem ebekeyi koruma hem de kaçak elektrii önlemeye yönelik bir uygulama olduunu ve bölgedeki yüzlerce köyde bu uygulamaya geçtiklerini açklad. DEDA yetkilileri, unlar söyledi:

ebekeyi koruma ve kaçak elektiri önlemeye yönelik bir uygulama. imdiye kadar yüzlerce köyde bu uygulama hayata geçirildi. Bu sayede uzaktan okuma yaplabiliniyor, hem de yaanabilecek bir arzada uzaktan müdahale ile buraya elektrik tekrar verilebiliyor. Yani daha önce bir çok köy yolu zorlu k artlarnda arza olduu zaman yada köy yolu kapand için ekipler köye gidemiyordu. Ama bu sistemle ekipler köye gitmeden arzaya uzaktan müdahale ederek sorunu çözebilecek. Ayrca bu sistemle vatandalar artk kaçak elektrii kullanamayacak. çünkü sayaçlar yüksek direklerin ucunda kurulu. Müdahale edemeyecekler.

Ana Sayfaya Git