Dış fırçası ve duvar kağıdı ithalatlarında tarife kontenjanı

Ticaret Bakanlığının, diş fırçası ve duvar kağıtları ithalatlarında açtığı tarife kontenjanlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Haberler 10.09.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln thalatta Kota ve Tarife Kontenjan daresine likin Teblileri, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Teblile, d frças ithalatnda korunma önlemi uygulamasna ilikin karar çerçevesinde açlan tarife kontenjannn bavuru, datm ve kullanmna ilikin düzenlemeye gidildi.

Tarife kontenjan miktar, ek mali yükümlülüün uyguland her bir dönem için 6 milyon 289 bin 963 olarak belirlendi ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi meneli eya için bir dönemde verilecek tarife kontenjan 2 milyon 96 bin 654ü geçemeyecek.

Tarife kontenjan taleplerine ilikin bavurular, Ticaret Bakanl internet sitesinden elektronik imza ile yaplacak. Kontenjan, bavuru srasna göre ilk gelen ilk alr yöntemiyle datlacak.

Bir ithal lisansnda verilebilecek tarife kontenjan miktar 50 bini geçemeyecek. Bir ithal lisans sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek.

Bakanln bir dier tebliiyle de duvar kad ve benzeri duvar kaplamalar ithalatnda korunma önlemi uygulanmasna ilikin karar çerçevesinde açlan tarife kontenjannn bavuru ve datm usulleri belirlendi.

Tarife kontenjan miktar, ek mali yükümlülüün uyguland her bir dönem bin 43 ton oldu ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi meneli eya için bir dönemde verilecek tarife kontenjan 347 tonu geçemeyecek.

lgili kontenjan talep toplama yöntemiyle datlacak. Bir ithal lisansnda verilebilecek tarife kontenjan miktar 10 tonu geçemeyecek.

Söz konusu tebli 6 Austos 2018den itibaren geçerlik olmak üzere yürürlüe girdi.

Rulmanl yatak standardnda deiiklik

Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn, TS 6269 Rulmanl Yataklar - Bir Sra Bilyal, Radyal Standard le lgili Teblii de Resmi Gazetede yaymland.

Teblile, konuya ilikin mevcut standartta Türk Standartlar Enstitüsü tarafndan yaplan deiiklikler uygulamaya kondu. Deitirilen Rulmanl Yataklar - Bir Sra Bilyal, Radyal standard, imalat ve piyasaya arz safhalarnda zorunlu uygulanacak.

Tebli, 15 gün sonra yürürlüe girecek.

Ana Sayfaya Git