"Dış ticaret bilgilendirme seminerleri" gerçekleştirilecek

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) koordinasyonunda Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) eğitim organizasyonuyla 26-27 Mayıs'ta Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep'teki iş insanlarına yönelik "dış ticaret bilgilendirme seminerleri" düzenlenecek.

Haberler 18.05.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakanlk, firmalar temel d ticaret ilemleri, ihracatta salanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarlar hakknda bilgilendirmek amacyla yurt sathnda d ticaret bilgilendirme seminerleri düzenlemeye devam ediyor.

Geçen yl mart ayna kadar yüz yüze ve yerinde gerçekletirilen seminerler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle alnan önlemler çerçevesinde çevrim içi yaplyor.

BLGLENDRME

Baz Güneydou Anadolu illerinde faaliyet gösteren i çevrelerine yönelik düzenlenecek seminerlerde Ticaret Bakanl tarafndan ihracatta uygulanan destek programlar, dahilde ve hariçte ileme rejimleri, Ticaret Bakanl Kolay hracat Platformu, ihracatta gümrük mevzuat ve uygulamalar ile Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programlar konular ele alnacak.

Ticaret Bakanlnca, 2020 ylnda 75 ilde, 17 i birlii kuruluuyla düzenlenen 45 d ticaret bilgilendirme seminerine 4 bin 131 kii katlm salad.

Bu yln ocak-nisan döneminde 10 i birlii kuruluu ile 24 ilde gerçekletirilen 20 çevrim içi seminere de 3 bin 626 kii katld.

Yl genelinde video konferans yöntemiyle 55 d ticaret bilgilendirme semineri gerçekletirilmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git