Disiplin cezası hukuka aykırı bulundu

Kamu Denetçiliği Kurumu, mesaiye geç kaldığı gerekçesiyle belediye çalışanına verilen disiplin cezasını hukuka ve hakkaniyete aykırı buldu.

Haberler 08.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Denetçilii Kurumu (KDK), eksik inceleme sonucu hazrlanan rapora dayanlarak, mesaiye geç kald gerekçesiyle bir memura verilen disiplin cezasnn iptaline yönelik tavsiye karar verdi.

Bir belediyede çalan, öle aras mesaisine geç kald ileri sürülerek, disiplin cezasna çarptrld.

Bunun üzerine KDKye bavuran çalan, olay günü geç kalmadn, olayn soruturulduu süreçte tanklarn ifadesine bavurulmadn bildirdi.

Bavuruyu incelemeye alan KDK, disiplin cezasnn eksik inceleme sonucu hazrlanan rapora dayanlarak verildiini belirledi.

Bavurann savunmasnn da alnmadn tespit eden KDK, hükmedilen cezann iptal edilmesine yönelik tavsiye karar verdi.

Karardan

Disipline konu olayla ilgili herhangi bir tutanak tutulmadnn belirtildii kararda, olaya ahit olanlarn ifadesinin alnmad bildirildi.

Bavurann izinsiz olarak ie geç geldiinin sabit olduunun aktarld kararda, özürlerin geçerlilik derecesinin ve gecikmeye neden olan olaylarn aratrlmad vurguland.

Kararda, Disiplin raporunun, eksik incelemeye dayanarak hazrland, cezann dayana olan fiilin hiç bir üpheye yer vermeyecek ekilde saptanmad anlalmaktadr. tespitine yer verildi.

Disiplin amirinin objektiflikten uzaklaarak, cezaya hükmedildiine iaret edilen kararda, cezann usul ve esas açsndan hukuka ve hakkaniyete aykr olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git