DİSKİ Bismil'e Su Akıtıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bismil ilçesinin altyapı sorununu köklü bir çözüme kavuşturacak Bismil Entegre Su Projesi’nin hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 18.05.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, Bismil ilçesinin altyap sorununu kökten çözecek olan Bismil Entegre Su Projesini adm adm hayata geçiriyor. Proje kapsamnda Bismilde içme suyu ebekesi, kanalizasyon ebekesi ve Atksu Artma Tesisi yaplacak. çevre ve ehircilik Bakanl Avrupa Birlii Yatrmlar Dairesi Bakanlndan temsilciler ile Müavir SWECO Firmasndan temsilcilerin olduu bir heyet, projenin onay öncesi Bismile inaatlarn yaplmas öngörülen sahay inceledi. Ardndan DSK Genel Müdürlüü yetkilileri ile bir toplant gerçekletirdi.

30 milyon avro bütçeli

Bismil Entegre Su Projesinin taslak fizibilite raporu ve taslak projeleri müavir firma olan SWECO tarafndan Bakanla sunuldu. Taslak Fizibilite Raporuna göre, Öncelikli Yatrm Plan ve Bütçesinde çme suyu ebekesi, Kanalizasyon ebekesi, Atksu Artma Tesisi inaat bulunuyor. Bismil Entegre Su Projesi için yaklak 30 milyon avro bütçe ayrlmas planlanyor.

hale süreçleri balayacak

Müavir SWECO Firmas, iin kapsamndaki Master Plan, Fizibilite Raporu, hale Dokümanlar ve IPA Bavuru Formunu hazrladktan sonra Bakanlk ve Delegasyonun onay alnacak, ardndan IPA Bavuru Formuna giren iler için ihale süreçleri balayacak. Hazrlk aamas tamamlanmak üzere olan projenin 2018 ylnn ilk çeyreinde balamas öngörülüyor.

Türkiyede Entegre Su Projelerinin Hazrlanmas için Teknik Destek Projesi kapsamnda Bismil Entegre Su Projesi de yer alyor. Söz konusu projenin sözlemesi, çevre ve ehircilik Bakanl, Avrupa Birlii Yatrmlar Dairesi Bakanl ile SWECO firmas arasnda 26 Aralk 2012 tarihinde imzalanmt.

Proje kapsamnda; Türkiyede 30 yllk zaman diliminde su ve atksu ihtiyaçlarnn belirlenmesi, 5 yllk dönemde Öncelikli Yatrm Programnn belirlenmesi, Öncelikli Yatrm Program kapsamnda su, atksu ve yamur suyu ihtiyaçlar belirleniyor ve Master Plan, Fizibilite Raporu, çED Raporu, hale Dokümanlar ve IPA Bavuru Formu hazrlanyor.

Ana Sayfaya Git