DİSKİ Silvan'ın İçme Suyu Temin Projesini tamamladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan’da 130 kilometre uzunluğunda ve 8 milyon avro sözleşme bedeli ile yürütülen ‘Silvan İçme Suyu Temin Projesi’ tamamlanarak hizmete sunuldu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Silvan’a 24 saat kesintisiz su verilecek.

Haberler 06.03.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüünün, Silvann içme suyu altyapsn batan sona deitiren çme Suyu Temin Projesini tamamlad. Sözleme bedeli 8 milyon avro olan ve 2050 yl nüfus projeksiyonuna göre hayata geçirilen proje, AB Katlm Öncesi Mali Yardm Aracnn (IPA) yüzde 85lik destei, çevre ve ehircilik Bakanlnn yüzde 6lk katks ve DSK Genel Müdürlüünün yüzde 9luk öz kaynayla hayata geçirildi.

130 km ebeke döendi

Silvan çme Suyu Temin Projesi kapsamnda ilçe merkezinde içme suyu ebekeleri yenilendi, imara açlan bölgelerde ise yeni içme suyu ebekeleri döendi. Proje kapsamnda toplamda 130 kilometre içme suyu ebekesi döendi, 7 bin evin ebeke balants yapld. 4 bin, 2 bin ve bin metreküp kapasiteli üç adet deponun inaat çalmalar tamamland. Pompa istasyonlar yeniden ina edildi ve pompalar deitirildi. Yeni bir terfi merkezi ina edildi. çme suyu ebekesinin uzaktan kontrolü ve gözlenmesine imkan tanyan SCADA binas ina edildi, sistemin kurulumu yapld. 3 bin 500 tane su sayac takld.

24 saat kesintisiz su verilecek

Silvan çme Suyu Temin Projesinin tamamlanmas ile birlikte ilçede yaayan vatandalara 24 saat kesintisiz su verilecek. Proje tamamlanmadan önce ilçe merkezinde gün içerisinde dönüümlü su kesintisi uygulanyor, bu durum vatandalarn madur olmasna yol açyordu.

Ana Sayfaya Git