Diski; Susuz Bölge Bırakmıyoruz

DİSKİ Genel Müdürlüğü, yerleşime açılan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Urfa Yolu TOKİ Konutları bölgelerinde “Kent Geneli Kısmi İçme Suyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi”ni sürdürüyor. Sözleşme bedeli 4 milyon 307 bin TL olan proje DİSKİ Genel Müdürlüğü özkaynakları ile hayata geçirdi.

Haberler 23.01.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü kentin geliim aksna paralel bir ekilde altyap hizmetlerini sürdürüyor. Bir yandan içme suyu, dier yandan kanalizasyon ebekeleri döeyen DSK Genel Müdürlüü, vatandalarn altyap konusunda sorun yaamamas için kentin pek çok noktasnda hummal bir çalma yürütüyor. DSK Genel Müdürlüü, bu kapsamda kentin yerleime yeni açlan bölgelerinde yaayan vatandalarn içme suyu ihtiyacn karlamak için Diyarbakr li Kent Geneli Ksmi çme Suyu ebekesi naat Yapm i çalmalarn tüm hzyla sürdürüyor.

41,5 kilometre içme suyu ebekesi döenecek

Yapm ii kapsamnda çalma alanlar Diyarbakr D Tipi Cezaevi, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, Urfa Yolu TOK Konutlar, DSK Atksu Artma Tesisi bölgeleri ve Mardin Yolu Bahçeehir Koleji-Eflatun Koleji civar olarak belirlendi. çalmalar bölgelerde yer alan cadde ve sokaklarda yürütülüyor. D Tipi Cezaevi civarndaki çalmalar tamamlayan DSK Genel Müdürlüü, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bölgesi ile Urfa Yolu TOK Konutlar bölgesinde yer alan Dorin Caddesi Yeni Stadyum civarndaki çalmalara devam ediyor. DSK Atksu Artma Tesisi Bölgesi ve Mardin Yolu Bahçeehir Koleji-Eflatun Koleji civarndaki çalmalar ise önümüzdeki hafta balayacak. kapsamnda 37 kilometre Polietilen, 4,5 kilometre çelik boru döenecek. Böylelikle toplamda 41,5 kilometre içme suyu ebekesi döenmi olacak.

Sözleme bedeli 4 milyon 307 bin TL

DSK Genel Müdürlüünün özkaynaklar ile hayata geçirdii projenin sözleme bedeli 4 milyon 307 bin TL. Geçtiimiz yl austos aynda çalmalarna balanan projenin Mays 2018 tarihinde tamamlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git