Diski'den anında müdahale

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, olası su taşkınlarına ve kanalizasyon tıkanıklarına karşı teyakkuza geçerek, kanalizasyon hatlarında meydana gelen tıkanıklıklara 22 kişiden oluşan 9 ekiple hızlı bir şekilde müdahale ediyor.

Haberler 01.02.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan vekili Hasan Basri Güzelolunun hizmet belediyecilii anlay çerçevesinde Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, kent merkezinde bin 400 kilometreyi bulan kanalizasyon ve yamur suyu alt yapsn salkl ve çalr halde tutmak için arzalara 22 kiiden oluan 9 ekiple hzl bir ekilde müdahale ederek, vidanjörlerle tkanan hatlar açyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü Atksu Kontrol ve Ruhsat Denetleme Daire Bakanl vatandalarn Alo DSK 185 numarasndan kendilerine ulamalarnn ardndan, kanalizasyon hattnda meydana gelen çökme tkanma gibi problemlere hzl bir ekilde müdahale ederek, 22 kiiden oluan 9 ayr ekiple vardiyal sistemle 7 gün 24 saat esasna uygun ekilde çalyor.

EKPLER TEYAKKUZDA

24 saat teyakkuz halindeki ekipler tarafndan yllardr kroniklemi hale gelen mahallelerden Huzurevleri 2. Sokak ve Ofis alt geçidi ile ehitlik, Sanayi Mahallesi gibi mevkilerde kanalizasyon ve yamursuyu hatlarnda meydana gelen tkanklklar giderildi. Kentin geliimine paralel bir ekilde ksmi atksu ebekesi döenmesine devam eden DSK, son 5 ay içerisinde 36 bin metre bakm-onarm ve temizlik çalmas yapt. Bu dönemde kentin muhtelif yerlerinde 4 bin 277 metre kanalizasyon ebekesi döendi.

Ana Sayfaya Git