Diyarbakır’a 2020 yılında turizm fuarı müjdesi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde 2020 yılında Diyarbakır’da Bölgesel Turizm Fuarı düzenlenecek.

Haberler 23.08.2019 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, TÜRSAB Turizm Komisyonu Bakan Mehmet Akyl ve Diyarbakr Turizm Platformu DTSO Sözcüsü Alaaddin Tan, TÜRSAB Bakan Firuz Balkayay makamnda ziyaret etti. Diyarbakrn turizm ve fuar potansiyeli, fuar deneyimlerinin paylald görümede 2020 ylnda iki kurumun ortaklnda turizm fuar düzenlenmesi karar alnd.

DTSO 2019 ylnda TÜYAP ile 10 yllk fuar sözlemesi imzalayarak, her yl minimum 6 fuar düzenlenmesi için ibirlii salad. 2018 ylnda gerçekletirilen Gurme Fuarn yaklak 131 bin kii ziyaret etti. Kültür turizmi, salk turizmi ve gastronomi alannda önemli potansiyele sahip ve 1998 ylndan beri her yl fuar düzenleyen DTSO ve TÜYAP arasnda salanan ibirlii ile 2020 fuar takvimi bölgenin ve ilin potansiyeline göre yeniden oluturuldu. Bu kapsamda TÜRSAB ile yaplan görümede de kültür turizmi, salk turizmi ve gastronomi alanlarn içerecek ekilde bölgesel düzeyde bir fuar düzenlenmesi ve bölgenin turizm potansiyelinin ulusal ve uluslar aras düzeyde tantmnn gelitirilmesi için ortaklk saland.

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, fuarn bölge illerinin katlm ile düzenlenecei, bölgenin komu olduu ülkelerden ziyaretçiler alnaca, hali hazrda Irak ve ran bata olmak üzere Ortadou ülkeleri ile turizm sektöründe gelitirilen ibirliklerinin turizm ihracatna dönümesi için turizm fuar kapsamnda uluslararas organizasyonlarn planlandn belirtti.

Ana Sayfaya Git