'Diyarbakır'a Artık Turistler Gelecek'

3 bin iş yerinin açılışı ve bin 500 Diyarbakır taş evinin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır'a artık Turist gelecek" dedi.

Haberler 18.03.2018 - 13:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan merkez Sur ilçesinde yenilenen 3 bin dükknn açl ve 1500 Diyarbakr ta evinin temel atma törenine katld.

3 BN YERNN AçILII YAPTI

Melik Ahmet Caddesi üzerindeki tören alannda bekleyen vatandalara hitaben ksa bir konuma yapan Erdoan, unlar söyledi: Diyarbakr bir coku, bir heyecan yayor. nanyorum ki bundan sonraki süreç çok daha farkl olacak. Sur içindeki deiim, inallah tannmayacak durumdayken, imdi bir baka hale geldi. Yeterli mi, yeterli deil. Belediye hizmet anlayn buraya yanstrken, bu deiim nedeniyle Bakan Mehmet Özhasekiye Cumhurbakan ve bir parti bakan olarak çok çok teekkür ediyorum. Maliye Bakan ve TOK, bütün bunlarn yannda milletvekili arkadalarmza, Babakan bata olmak üzere emei geçen herkese çok teekkür ediyorum. Az önce kongremizi yaptk. Karmda 50 bini akn insan vard. Akamlar artk rahatlkla Diyarbakrl kardeim dolaabilecek, alveriini yapabilecek.

DYARBAKIRA TURST GELECEK

Belli bir saatten sonra Diyarbakrl kardeim dar çkamyordu. Bu yatrmlarla bu kap açlyor. Diyarbakr neden turist almasn. Ama artk turisti de gelecek. Terör bittii zaman turist de gelir, deiik ehirlerden vatandalarmz da gelir. Sur içinde hatrlamak istemediimiz ac hadiseler yaand. Mahremini hiçe sayarak vatandan evine girdiler. Evlerin duvarlarn delerek kaçarken, geride kalan sivil vatandalarmz kalkan yapp, hedef haline getirdiler. Kurunlu Camiiyi hedef aldlar, saat kulesini hedef aldlar. Bunlarn hepsini onardk. Bu srada ehitler de verdik. Asker ve polisimiz ne camiye kurun skar ne de sivil insanlar kalkan yapar. Vatandalarmz da Diyarbakrda yaayan kardelerimiz de bunu gördü. Krklar Da ne alemde? Gereken oldu mu? Oldu.

BUNLAR TAHRBAT YAPTI

Terör örgütünün, vatandalarn temsilcisi olamayacan belirten Erdoan, Kürt, Arap, Zaza kardelerimin huzuruna musalat olanlar, karlarnda bizi bulacaklardr. Ve bunun bedelini de ar ödeyeceklerdir. Zira bunlar ne Kürt, Türk, Arap, Zaza, hiçbir kardeimin temsilcisi deil. Bunlar sahtekr, bunlar cellat. Bunlar 13-14-15 yandaki kardelerimizi daa kaçranlar deil mi? Diyarbakr Belediyesi önünde bekleyen anneler bu çocuklarmzn anneleri deil miydi? O annelerle görütüm. Bu çocuklarn eline silah veriyorlar ve onlar taciz ediyor, kendileri için kullanyorlar. Fakat bedellerini ar ödeyecekler. Afrindekiler nasl ödedi gördünüz. Afrin dütüü anda Afrinde yaayan kardelerimiz evlerine dönebileceklerdir.

SURUN HALN GÖRDÜKCE

Teröristlerden geriye ne kald baktmzda, tahrip edilen yollar, camiler, dükknlar görüyoruz. Diyarbakrda elle tutulacak bir ey yok. Bunlar sadece ykmay, öldürmeyi, zulmetmeyi bilir. Peki biz ne yaptk? Evleri ykld için açkta kalan vatandalarn maduriyetini giderdik. lgili bakanlarmz buraya gönderdik. Ve hzla bir inaat süreci balattk. u an Sur içinin bu halini gördükçe ben de mutluyum. Nereden nereye? Bin bir yalanla yürütülen faaliyetleri kesintiye uratmaya çaltlar, kulak asmadk yolumuza devam ettik. Ve inallah imdi burada virgülü koyacaz diye konutu.

SUR HERKESN URAK YER OLACAK

çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Diyarbakr bundan sonra herkesin gelip, urad bir yer olacak. imdiye kadar madur olmu kardelerimizin yüzleri gülmeye balayacak. dedi.

çevre ve ehircilik Bakanl öncülüünde bin 500 geleneksel Diyarbakr evinin temelinin atlmas, yenilenen 3 bin i yerinin açl nedeniyle Melik Ahmet Caddesinde düzenlenen törende konuan Bakan Özhaseki, Cumhurbakan Erdoann 1,5 yl önce verdii talimat hatrlatt.

Cumhurbakanmz bana, Kayseri milletvekilisin ve bakanmzsn, 21 yl belediye bakanl yaptn. Diyarbakra git, oradaki kardelerimizin yaralarn sar. Teröristlerin, ekyalarn ne kadar yakt ykt yer varsa, yeniden yap, o kardelerimize dat, onlarn gönüllerini ve dualarn al. dedi. diyen Özhaseki, o günden bu yana sk sk Diyarbakra geldiini aktard.

Özhaseki, kente Diyarbakr milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensariolu ne kadar kente geliyorsa Diyarbakra o kadar gelip gittiini dile getirerek, kentteki ve ilçedeki bütün sokaklar gezdiini ve skntlar tespit ettiini belirtti.

Bakan Özhaseki 10 eylem plan açkladklarn ve 8ini bitirdiklerini ifade ederek bugün de aylardr emek verdikleri 3 bin i yerinin açln yaptklarn dile getirdi.

Özhaseki, unlar kaydetti:

Ayn zamanda ekyalarn yakp ykt yerleri, o bizim bildiimiz geleneksel ta evleri ihya etmek için bugün buradan bismillah diyerek balyoruz. Deerli Cumhurbakan burada yaptmz evleri yine hak sahiplerine, burada oturan insanlara vereceiz. Buraya gelip gayret ettiim günden beri PKKnn siyasi uzantlar hep unu söylediler: Ankaradan gelecekler, sizlerin evlerinizi ykacaklar, zenginlere peke çekecekler, orada i merkezleri yaplacak. Bugün yalanlar bir kez daha ortaya çkt. Sizin talimatlarnzla inallah bin 500 evi en ksa sürede bitireceiz ve kardelerimize, evi yklan herkese burada datacaz inallah. Anlama oranlarmz yüzde 80lerde. Anlaamadmz yüzde 20 civarndaki kardeimizin de evlerini yapp, teslim edince Allahn izniyle buradaki yaralar sarm olacaz. Diyarbakr bundan sonra herkesin gelip, urad bir yer olacak. imdiye kadar madur olmu kardelerimizin yüzleri gülmeye balayacak.

DYARBAKIRA BÜYÜK BR HZMET

Vali Hasan Basri Güzelolu da Diyarbakra hizmet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduunu belirtti.

Diyarbakrn bugün tarihi bir gün yaadn anlatan Güzelolu, Milletimizin birlik ve beraberliinin teminat, ümmetin ufku liderimiz Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan arlamann mutluluunu yayoruz. Surda, çkalede Diyarbakrl hemehrilerimizle tarihi bir cokuya tank oluyoruz. Sizlerin Diyarbakra verdii önemi, deeri, bölge insannn gelecee yönelik hizmetlerini biliyoruz. diye konutu.

Diyarbakrllarn mutluluunun yüzlerden okunduunu anlatan Güzelolu, bugün Cumhurbakan Erdoann kente verecei müjdelerin, açaca eserlerin Diyarbakra verdii önemin göstergesi olduunu belirtti.

Konumann ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve beraberindeki bakanlar, i yerlerinin açl ve ta evlerin temel atma töreni için temsili kurdeleyi kestikten sonra buradan ayrld.

Ana Sayfaya Git