Diyarbakır'da düzenlenecek Enerji Sempozyumu'na çağrı

TMMOB’un 12’inci Enerji Sempozyumu bu yıl “Enerji, Ekoloji ve toplumsal barış” temasıyla Diyarbakır’da düzenlenecek. 40 uzmanın konuşmacı olduğu sempozyumda, enerji sorunları ve çözümleri tartışılacak.

Haberler 03.12.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TMMOB tarafndan 2 ylda bir yaplan Enerji Sempozyumunun 12ncisi Enerji, ekoloji ve toplumsal bar bal ile 5-6-7 Aralk tarihlerinde Diyarbakrda gerçekletirilecek. TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu ve EMO Diyarbakr ubesinin ev sahipliinde düzenlenecek olan sempozyuma, 3 gün boyunca enerji, ekoloji ve toplumsal bar konularnda uzmanlar katlacak. Doadan, bartan, yaamdan yana taraf olan konumaclar bir araya getirmeyi hedefleyen sempozyumda, konumaclar görülerini 3 özel oturum, 3 teknik oturum ve 2 panelde sunma imkan bulacak. Sempozyum, düünce, bilgi paylamak ve tartmak için herkesin konumac olarak katk salayabilecei forum ile tamamlanacak.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Bakan Prof. Dr. Arif Nacarolu, EMO Diyarbakr ube Bakan Mehmet Orak ve TMMOB Diyarbakr KK Sekreteri Doan Hatunun katlmyla EMO binasnda basn toplants düzenlendi. Orak, düzenleyecekleri sempozyumun Diyarbakr ve bölge için önemli olduunu belirterek, yüksek bir katlm beklediklerini ifade etti.

SEMPOZYUMUN YER DETRLD

Prof. Dr. Arif Nacarolu ise bundan önce yaplan 11 sempozyumun kamu binalarnda düzenlendiini, ancak ilk kez sempozyumu bir otelde yapmak durumunda kaldklarn söyledi. Yerel seçimlerin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin seçilmi ebakan Selçuk Mzraklnn sempozyum için Kültür ve Kongre Merkezini kendilerine tahsis ettiini belirten Nacarolu, ancak belediyeye kayyum atamasndan sonra aldklar kararla sempozyumun düzenlenecei yeri deitirdiklerini aktard.

ENERJDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR

Etkinliin mühendisler tarafndan yaplan en önemli enerji sempozyumu olduunu ifade eden Nacarolu, 105 düzenleme kurulu üyesi ve 40 yürütme kurulu üyesi ile program belirledik. Dünyann, ülkemizin ve çok özel olarak bölgemizin enerji ile ilgili ve enerjiden kaynaklanan sorunlarn tartabileceimiz balklar belirlemeye çaltk. Sempozyumda 40 konumacmz var. Daha önceki sempozyumlardan farkl olarak son gün forum ile sempozyumu kapatacaz dedi.

ALANINDA UZMAN KLER OLACAK

Davetliler arasnda alannda uzman kiilerin olduu bilgisini paylaan Nacarolu, lk gün dünyadaki enerji görünümünü bize sunacak olan Londra Enerji Kulübü Bakan hocamz aramzda olacak. Bize uluslararas pencereden dünyann nasl göründüüne ilikin bir perspektif sunacak. Tartma balklar olarak enerjide dönüüm, çevre etkileri, enerji ekonomisi, toplumsal bar, enerji kaynaklar ve sava, yenilenebilir enerji, enerji ve hukuk gibi konular, hukukçu, gazeteci, teknik uzman, her kesimden davetli konumaclarn katlmyla tüm ayrntlaryla konuulacaktr. Son gün ise özellikle önem verdiimiz balklardan biri olan enerjiye sahip olan topraklarn neden enerjiden yoksun olduu tartlacak dedi.

HALKTAN YANA FKRLER KONUULUCAK

Nacarolu, enerji politikalarndan, halktan yana fikirlerin konuulaca bir sempozyum olmasna önem verdiklerini söyledi. Dünyada enerji konuulduunda, kirli ve kanl siyasetin konuulmamasnn eksiklik oluturacan, bunun için bilimsel, mühendislik ve siyaset açdan tartmalarn yaplacan söyleyen Nacarolu, sempozyuma çok önemli isimlerin katlacan belirtti.

TMMOB Diyarbakr KK Sekreteri Doan Hatun ise düzenledikleri sempozyumu Tahir Elçiye adadklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git