Diyarbakır’da hayvan refahı kursu verildi

Diyarbakır’da hayvanların nakilleri sırasında korunması yönetmenliği kapsamında canlı hayvan ticareti yapan satıcılara, nakliyecilere ve sürücü-bakıcılara, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uzmanlarınca eğitim verildi.

Haberler 08.05.2019 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman l Müdürlüü konferans salonunda verilen eitimlerde, hayvanlarn nakilleri srasnda hayvan refahna uygun olarak korunmas için uyulmas gereken usul ve esaslar ile gerçek ve tüzel kiilikli kurululara ait nakil araçlarnn tayaca teknik ve sala uygun asgari artlar anlatld. Eitimlerde ayrca, nakil srasnda hayvanlara refakat eden bakclar ile nakil araçlarnn sürücülerine yeterlilik belgesi, nakil yapan nakliyecilere yetki belgesi ve hayvan naklinde kullanlan araçlara onay belgesi verilmesi ve bu belgelerin geçerlilik süreleri ile iptal edilmesi durumunda yaplacak i ve ilemlerin neler olduu anlatld.

HAYVAN REFAHI

Kurs sonunda Diyarbakr l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Müdür Yardmcs Mehmet Hüseyinolu, Hayvan Sal ve Yetitiricilii ube Müdürü Necattin Gönç ile konu uzmanlar katlm ile baarl olan kursiyerlerden 2 kiiye celep, 13 kiiye nakliyeci, 26 kiiye ise sürücü ve bakc belgeleri törenle sahiplerine verildi.

Tören sonunda bir konuma yapan Atalar, canl hayvan ticareti yapan satc, nakliyeci, sürücü ve bakclarn eitim alarak belgelerini almalarnn, hayvanlarn refah ve salgn hastalklarn önlenmesinde ve hayvan hareketlerinin kontrol altna alnmasnda önemli olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git