Diyarbakır’da kurduğu hayali Bağcılar’da gerçekleştirdi

Diyarbakır’da kısıtlı imkanlar nedeniyle modelistlik yapamayan Cihan Turan, İstanbul’da önce Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim aldı ardından modaevi açtı.

Haberler 08.03.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç giriimcinin imdiki hedefi ise bir marka olup kendi gibi düünen kzlar için Diyarbakrda büyük bir modaevi açmak. Cihan, genç kzlara Kadnn dier ad gayrettir. Eve kapanp bilgi ve becerinizi köreltmeyin. Zamannz akllca harcayn tavsiyesinde bulundu

Modelistlik ve stilistlik kursuna kayt yaptran Turan, yaadklarn öyle anlatt: Diyarbakrda annemden biçki diki örenmitim. Az da olsa bir alt yapm vard. Yeteneim olduunu fark ettim ancak bunu gösterebilecek alan yoktu. Bulunduumuz yerde kadnlarn imkanlar her açdan çok kstlyd. Zamanmn bouna geçtiini fark ettim. Bunun üzerine stanbula gelmeye karar verdim. Baclar Belediyesinin verdii bu kurslarda hem yabancs olduum stanbulda yeni arkadalklar edindim hem de eitim aldm. Kursta tantm bir arkadamla modaevi açtk. Kendime özel tasarmlar yapyorum. Kiiye özel çalmalar yapyorum. Ancak hedefim burada kalmak deil. Diyarbakrdan stanbula tadm hayalimi tüm dünyann tanyaca bir marka haline getirmek istiyorum. En büyük hayalim ise benim gibi düünen ve frsat bulamayan kzlar için Diyarbakrda büyük bir modaevi açmak.

EVE KAPANIP BLG VE BECERNZ KÖRELTMEYN

Kadnn isterse her eyi baarabileceini söyleyen Cihan, Ben hayalim için yola çkmasaydm yerimde sayyor olacaktm. Kadnn dier ad gayrettir. Eve kapanp bilgi ve becerinizi köreltmeyin. Sosyallein ve kendi ayaklarnzn üzerinde durun. Hayallerinizden vazgeçmeyin sözleriyle genç kzlara tavsiyede bulundu.

Cihann en büyük destekçisi ise kursta tant Gülsen Salar ise, Eklem romatizmas ve kalp hastalm var. Evde sklyordum bir eyler yapabilmek için kursa geldim. Burada Cihanla tantm. Benim en iyi arkadam oldu. Onun hayalini gerçekletirmek için be ay önce birlikte iyeri açtk ve adn da Cihani koyduk. Cihan memleketini brakp buraya geldi ben de hasta halimle bunlar baardk. Kimse bahanelerin arkasna snmasn eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git