Diyarbakır'da 'Lojistik Köy' tanıtıldı

Diyarbakır’da 229 hektarlık alanda kurulacak 'Lojistik Köy' projesi tanıtımı yapıldı. Vali Hasan Basri Güzeoğlu, "Proje Türkiye'nin Ortadoğu, Asya ve devamında dünya ile buluşmasını sağlayacak" dedi.

Haberler 01.05.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda valilik öncülüünde Elaz karayolu üzerindeki Gözalan Mahallesinde kurulacak Lojistik Köyün tantm bir otelde gerçekletirildi. Toplantya Vali Hasan Basri Güzelolu, Türkiyenin önde gelen lojistik firmalarnn yöneticileri ve çeitli sivil toplum kuruluu temsilcileri katld. Projenin tantld sunumda, 229 hektarlk alanda kurulacak Lojistik Köy projesiyle Diyarbakrn yurt içi ve yurtd ticari operasyonlarn merkezi konumuna getirilmesi hedeflendii, ilk etapta 5 bin 400 kiinin istihdam edilecei belirtildi.

ÖNEML KAZANIMLAR

Vali Hasan Basri Güzelolu, çok ksa süre içerisinde organize sanayi bölgelerinin kurulmas, lojistiin alt yapsnn salanmas ve tüm beklentilerin karlanmas yolunda önemli kazanmlar elde ettiklerini söyledi. Vali Güzelolu, Hükümetimizin programnda da yer alan d ticaretin özellikle öne çkmas ve komularla ticaretin younlamas sürecinde Diyarbakr bu açdan tarihi ve çok kritik bir öneme ve role de sahip. Bugün sizlerle paylatmz Lojistik Köyümüz bütün bu beklentileri karlayacak. Sadece Diyarbakr merkezli bir lojistik kavramn ve alt yapsn deil Diyarbakr bir hat düündüümüz zaman bölgesel ölçekte Türkiyenin, Ortadou, Asya ve devamnda dünya ile bulumasn salayacak bir merkez olarak düünülüyor.

DYARBAKIR LOJSTK KÖYÜ

Bunu salayacak alt yapmzn da olduunu biliyoruz. Özellikle üç ulam aksna dayal ve bal bir buluma merkezi olan Diyarbakr Lojistik Köyü Diyarbakrn kalknma ve gelimesine de yön verecek. Biz inanyoruz ve biliyoruz ki elimizde bu varl ve zenginlii doru yönettiimiz takdirde sadece Diyarbakr adna deil ülkemiz ve bölgemiz adna da çok önemli bir kazanm elde edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git