Diyarbakır'dan dünyaya alyans satıyor

Diyarbakırlı kuyumcu Serdar Ay, 30 yıl önce kurduğu 'Made in Diyarbekir' logolu alyansları dünya piyasasına sürme hayalini gerçekleştirdi. Ay, "Şu an Diyarbakır’da ürettiğimiz alyansları Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya ve İngiltere gibi Avrupa ülkeleri ile Dubai ve Azerbaycan gibi 10 ülkeye ihraç ediyoruz. Hem ülke ekonomisine can katıyoruz hem de istihdam sağlıyoruz. Bu 30 yıl önce kurduğum bir hayal idi" dedi.

Haberler 06.05.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl kuyumcu Serdar Ay, tedarikçiler araclyla sviçre ve Dubaiden temin ettii yllk 750 kilo külçe altn Diyarbakrda iletip Made in Diyarbekir logosuyla dünya piyasasna ihraç ediyor.

DÜNYAYA ALYANS SATIYOR

Sur ilçesindeki Balkçlarba semtinde Kurduu atölyede 52 personel çaltran 50 yandaki kuyumcu Serdar Ay, u an Diyarbakrda ürettiimiz alyanslar Almanya, Hollanda, Belçika, spanya, talya ve ngiltere, Dubai ve Azerbaycan gibi 10 ülkeye ihraç ediyoruz. Hem ülke ekonomisine can katyoruz hem de istihdam salyoruz. Bu 30 yl önce kurduum bir hayaldi. 31 yldr bu sektördeyiz. 12-13 yldr Avrupa standartlarnda üretim yapyoruz dedi.

OSMANLI DÖNEMNDE HRAç

Diyarbakrda Osmanl döneminde altn, elmas, prlantalar üretilip, ihraç edildiini anlatan Ay, Biz de Made in Diyarbekir ismini, ilimize yakr ekilde uluslararas piyasalarda kendi sektörümüzde tantmn yapyoruz. irket merkezi Diyarbakr olduu için daha çok Pazar üssü olarak Diyarbakr kullanyoruz. Akabinde Frankfurta, Alman markamz ile bölge datmn yapyoruz. Ama üretimlerimiz hep Diyarbakrdadr. Alman irketleriyle yaracak düzeydeyiz. Üretimde kullandmz altnlar daha çok Ortadoudan, Birleik Arap Emirliklerinden tedarik ediyoruz. Altnlar stanbula getirip, oradan Diyarbakra naklini yapyoruz. Nakilden sonra ilemeye giriyor, ardndan ürettiimiz ürünler Avrupaya ihraç ediliyor. Lojistik olarak biraz sknt yayoruz ancak inanyorum ki bunun meyvelerini ileride daha iyi alacaz. Yurtiçi ve yurt d olarak iki gurubumuz var. Yurtiçi piyasasnda çanta yöntemi ile servis verdiimiz ehirler var. Bu Türkiyenin yüzde 60n kapsyor. Avrupada ise yüzde 70lerdeyiz. Ancak Amerika gibi ülkelere henüz açlm deiliz diye konutu. Ay, alyans fiyatnn içiliine ve gramajna göre 700 lira ile 15 bin lira arasnda deitiini söyledi.

Ana Sayfaya Git