Diyarbakır ‘Nefes’ alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ile Denizbank Bölge Müdürü tarafından yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.

Haberler 29.04.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Denizbank Güneydou Anadolu Bölge Müdür Pervin Dinçer Altuner tarafndan yaplan basn açklamasnda verilecek kredinin detaylar paylald. Toplantda konuan DTSO Bakan Mehmet Kaya, Nefes Kredisi ile 6 milyar liralk kredi imkann oda ve borsaya kaytl üyelere salanacan belirterek, kredinin kaytl firmalara adeta bir can suyu olduunu söyledi. Nefes Kredisine yllk cirosu 25 milyonun altndaki iletmelerin bavuracaklarn aktaran Bakan Kaya, Oda olarak Nefes Kredisine 5 milyon katk salayarak, 50 milyonluk kredi açlmasn salad. Yllk cirosu 3 milyon ve altnda olan iletmeler azami 50 bin lira, 3 milyon üzeri olanlar ise azami 100 bin lira kredi kullanabilecekler. Kredinin yllk faiz oran ise yüzde 7.50 olacak ve 2020de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak dedi.

Kredi geri ödemelerinin ise 2021 ylnda 12 eit taksitte yaplacan anlatan Bakan Kaya, Krediye bavuran iletmelerden vergi-SGK borcu yoktur yazs istenmeyecek. lave maddi teminat olmayacak. 50 bin lira kredi için 150 lira, 100 bin lira için 300 lira banka masraf dnda ek masraf olmayacak. KGF kefaleti için mevzuat gerei yüzde 0,75 komisyon alnacak. Tüm sektörler bavurabilecek. Üyelerimiz odamzdan alacaklar Faaliyet Belgesi ile Denizbank ubelerine bavurabilecekler. Üyelerimiz belgelerini odamza gelmeden online olarak da alabilirler. Kredi müracaatlarnn deerlendirilmesi ilgili banka tarafndan yaplacak diye konutu.

DÜNYASI OLUMSUZ ETKLEND

Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil ise tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs salgnn Türkiyede i dünyasn olumsuz etkilediini söyledi. DTB Bakan Yeil, Tam da böyle bir dönemde TOBB Bakanmzn büyük çabalaryla i dünyasna yönelik önemli çalma yapt. Bunlardan biri de Nefes Kredisidir. Türkiyedeki 365 oda ve borsa bütün kaynaklarn Nefes Kredisine aktararak üyelerinin uygun maliyetli finansmana eriimini salamaya çalmtr. Bu çalmalar sonucunda üyelerimizin 6 milyar lirann üzerinde kredi kullanmas hedeflenmektedir. TOBB öncülüünde yürütülen çalmalar sonucunda Denizbank ve KGF ibirliiyle yeni Nefes Kredisi bavurular bu gün itibari ile ilimizde de balamtr. TOBB Bakanmz Rifat Hisarckloluna, bu zor dönemde elini tan altna koyan Denizbank Genel Müdürü Hakan Atee, Denizbank ailesine ve KGF yönetimine sonsuz teekkürlerimi sunuyorum. Denizbankn bu süreci bölgemizde Bölge Müdiremiz Pervin hanm öncülüünde baaryla yürüteceine inancmz tamdr eklinde konutu.

KATILIMCI BANKA OLARAK YER ALDIK

Denizbank Güneydou Anadolu Bölge Müdür Pervin Dinçer Altuner ise korona virüs salgnnn ekonomik etkilerinin snrlanmasna katk sunmak amacyla Cumhurbakanlnca açklanan, Hazine ve Maliye Bakanl koordinasyonunda yürütülen Ekonomik stikrar Kalkan Paketi kapsamnda, KOBlere düük faizli kredi salamak için hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi Projesinde katlmc banka olarak yer aldklarn söyledi. Altuner, Deniz Bank, bu hassas süreçte elini tekrar tan altna koyarak, TOBB ve KGF desteinde yllk yüzde 7,5 faiz oran ile kredi kullandrp, KOBlere nefes aldracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021de aylk eit 12 taksitle yaplacak. Bölgemizde oda ve borsamza kaytl iletmeler Nefes Kredisine yönelik alnan faaliyet belgesi ile tüm ubelerimize bavurabilirler ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git