Diyarbakır Silvan Kıbrıs Barajı'nın yapım sözleşmesi imzalandı

Kil çekirdekli toprak dolgu tüpünde inşa edilecek barajın temelden yüksekliği 40 metre olacak ve tamamlandığında 31 bin 240 dekar tarım arazisinin daha sulanması sağlanacak.

Haberler 16.09.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Silvan ilçesi için çok büyük öneme sahip Kbrs Barajnn yapm sözlemesi imzaland.

DSden yaplan yazl açklamaya göre, Genel Müdürlük binasnda konuyla ilgili toplant gerçekletirildi.

Genel Müdür Yldzn bakanlndaki toplantda, Diyarbakr ve Silvan ilçesi için büyük önemi bulunan Kbrs Barajnn yapm sözlemesi imzaland.

Yldz, toplantda yapt konumada, Diyarbakr ve Silvan ilçesi için çok büyük öneme sahip Kbrs Barajnn bölge insanmza hayrl olmasn diyorum. Hasretle beklenen barajmz bütün bileenleri ile tamamlandnda inallah bölgedeki 31 bin 240 dekar tarm alann daha suyla buluturmu olacaz. in bölgemize ve yüklenici firmamza hayrl olmasn diliyorum. ifadesini kulland.

Toplantya Genel Müdür Yardmcs Dinçer Aydoan, Barajlar ve HES Dairesi Bakan Vekili Yusuf Kama, DS 10. Bölge Müdürü Mahir Arslan, EGESAN Yönetim Kurulu Bakan Caner Atik ve ilgililer katld.

Baraj, Dicle Havzasnda, Diyarbakrn Silvan ilçe merkezinin 15 kilometre güneybatsnda, Dicle Nehrinin küçük bir kolu olan Baköy çaynn kollarndan Beypnar ile Aveneköy çaylarnn birletii yerin yaknlarnda yer alacak.

Kil çekirdekli toprak dolgu tüpünde ina edilecek barajn temelden yükseklii 40 metre olacak ve tamamlandnda 31 bin 240 dekar tarm arazisi daha sulanacak.

Ana Sayfaya Git