Diyarbakır ulaşımının ‘anayasası’ hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı kapsamında, toplu taşıma hatları, raylı sistem, yük trafiği, karayolu aksları ve otopark planlaması, kavşak projeleri, bisiklet yolları, engelli ulaşımı ve yayalaştırma düzenlemeleri temel başlıkları altında çalışma yaptı.

Haberler 13.03.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan bakanlnda, Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezinde yaplan toplantda, Ulam Master Plan süreci, içerii ve ortaya çkan plan kararlar, konu balklar halinde kentteki tüm kamu kurum ve sivil toplum kurulular yetkililerine anlatld. Toplantda kurum ve kurulularn görü ve önerileri alnd. Kardan, yapt konumada, Ulamn anayasas diye tabir ettiimiz Ulam Master Plan hazrlklarmz tamamladk. Sizlerin deerli ve kymetli fikirlerini alp plana son eklini vererek yetkili mercilere onaya sunacaz. ehrimizde merakla beklenen Ulam Master Plan çalmalarnda belediyenin katlmc bir yaklamla hareket ettiini de ortaya koydu dedi.

ULAIMIN ANAYASASI

Belediye olarak belirlemi olduklar stratejik plan ve eylem planlar içerisinde en önemli konulardan bir tanesinin de Ulam Master Plan olduunu belirten Kardan, bilimsel verilere dayanan, dünya standartlarna ve yürürlükteki mevzuata uygun plan yapmak için austos aynda çalma balattklarn kaydetti. Kardan, Ulam Master Planlar yaplrken kentin sorunlar ve halkn beklentilerinin de göz önüne alndn, çok sayda anket ve saymlar yaplarak, bilimsel modellemeler ile hummal bir çalma yürütüldüünü de sözlerine ekledi. Kardan, Sizler bu ehrin yaayan en önemli dinamiklerisiniz. Sizlerin deerli ve kymetli fikirlerini alp plana son eklini verip ondan sonra yetkili mercilere onaya sunacaz. Onaydan sonra da ksa orta ve uzun vadeli bir eylem plan belirleyip plan bize neyi emrediyorsa, ehrin geliimi ve çevre illerle entegrasyonumuz için çalmalarmz yapacaz. Plan çalmalar devam ederken kentteki belli noktalarda sorunlar kronik hale gelmi 4 kavamzda fiziki düzenleme çalmalarmz ve sinyal programlamasn yaptk ve vatandalarmzdan da ciddi memnuniyetler aldk diye konutu.

YEN GÜZERGAHLAR AçILDI

Kardann konumasnn ardndan yaplan sunumda, 2040 hedef yl alnarak hazrlanan Ulam Master Plan kapsamnda gerçekletirilen saha çalmalar, gelecek 20 ylda beklenen sorunlar ve gelitirilen çözüm önerileri ile izlenecek yol haritas anlatld. Sunumda, 3 aamal önerilen tramvay ve metro hatlar, toplu tama hatlarnn genel planlama ilkeleri ve 15 Mart itibariyle Acil Eylem Plan çerçevesinde uygulamaya balanacak Toplu tama hatlar, engelli eriimine yönelik çözüm önerileri, bisiklet yollar, yaya ve otopark alanlarna ilikin temel prensipler ve planlama kararlarnn detayl bir ekilde anlatld.

Sunumun ardndan söz alan katlmclar, kentin ulam ve yaplan çalmalar hakknda görü ve önerilerini sunarak, dilek ve temennilerini dile getirdi.

Toplantya, DBB Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan, Ulam Daire Bakan Hülya Atalay, UKOME ube Müdürü Bekir Güngör, ulam uzmanlar Burhan Kocaman, Taceddin Knay ile kentteki tüm kamu kurumlar ve sivil toplum kurulular yetkilileri katld.

Ana Sayfaya Git